Praha 2: Farmářské trhy na Tylově náměstí bude provozovat nový nájemce

05.12.2017 13:42

Farmářské trhy na Tylově náměstí projdou v příštím roce výraznou proměnou. Radní městské části Praha 2 v pondělí 4. prosince 2017 rozhodli o výběru nového provozovatele trhů, kterému městská část pronajme prostor Tylova náměstí od března 2018 do listopadu 2022.

Praha 2: Farmářské trhy na Tylově náměstí  bude provozovat nový nájemce
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Z pěti nabídek vybrali radní na doporučení výběrové komise jako první v pořadí společnost Farma market, která získala zkušenosti s pořádáním farmářských trhů v Pardubicích, jako druhý v pořadí skončil Ing. arch. Martin Valovič. Jedna nabídka byla vyloučena kvůli nedodržení podmínek výběrového řízení.

„Zvítězila společnost s nejvyšší a nejkvalitnější nabídkou. Očekáváme zpestření nabídky i rozšíření sortimentu, ale také zajímavý program při různých gastronomických příležitostech,“ uvedl místostarosta Prahy 2 Michael Grundler.

Provoz bude rozšířen o pondělí a vybrané soboty

První stánky s novou nabídkou ovoce, zeleniny a dalších produktů od tuzemských zemědělců a výrobců se objeví na Tylově náměstí v březnu 2018. Nájemce musí garantovat, že nabízený sortiment pochází z vlastních zdrojů farmáře. Další z podmínek městské části je, aby v průběhu roku zajistil pořádání tematicky zaměřených akcí, jako jsou např. dušičkové trhy nebo dny věnované prezentaci některé národní kuchyně. Dalším přínosem nového provozovatele trhu je rozšíření provozu o pondělí a vybrané soboty (s výjimkou letních prázdnin).

Tylovo náměstí sloužilo už v minulosti jako tržiště. Tomu také odpovídal jeho původní název Tržní náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …