Praha 2: Pořádek v parcích budou zajišťovat strážníci na elektrických kolech

20.11.2013 15:00

MČ Praha 2 věnuje Městské policii čtyři elektrokola. Schválili to zastupitelé městské části na svém zasedání dne 18. listopadu 2013. Tato novinka má zlepšit mobilitu strážníků a zajistit vyšší bezpečnost na území Prahy 2.

Praha 2: Pořádek v parcích budou zajišťovat strážníci na elektrických kolech
Foto: Praha 2
Popisek: Adventní trhy na Náměstí Míru

V městských parcích na území Prahy 2, v areálu Národní kulturní památky Vyšehrad i na dalších místech se už brzy objeví strážníci na elektrických horských kolech. Nákup těchto kol a jejich následné předání Městské policii (Obvodnímu ředitelství MP Praha 2) odsouhlasili 18. listopadu zastupitelé Prahy 2. „Na našem území je mnoho parků, kam Pražané rádi chodí. Takto se v nich budou cítit bezpečněji, protože strážníci budou mobilnější a budou schopni zasahovat mnohem efektivněji a rychleji, než při pěších pochůzkách,“ uvedla starostka Prahy 2 Mgr. Jana Černochová.

Z rozpočtu městské části bude na nákup těchto čtyř kol vyhrazena částka téměř 160 tisíc korun. Nový dopravní prostředek umožní rychlý zásah strážníků v kopcovitých terénech či na místech, kam se kvůli ochraně přírody nedá zajet auty.

Jde o pilotní projekt, který byl konzultován se zástupci Městské policie. Pro tento účel vzniknou hlídky strážníků, kteří budou moci kola využívat. MČ Praha 2 věnuje zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku trvalou pozornost a považuje ji za jednu ze svých priorit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: praha2.cz

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

10:28 Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

V rámci městských slavností čeká Děčín několik omezení. První z nich hned 17. 5., kdy půjde městem z…