Praha 5: Nová škola v Košířích je priorita, řešení je nadohled

04.02.2022 14:51 | Tisková zpráva

V pátek 28. ledna v ranních hodinách schválilo zastupitelstvo hl. m. Prahy klíčovou směnu pozemků, která umožní výstavbu nové školy v Košířích. Vysněné řešení pro Prahu 5 se rodilo dlouho.

Praha 5: Nová škola v Košířích je priorita, řešení je nadohled
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

„Nová škola přímo na Cibuleckém kopci je pro nás dlouhodobě nejlepší řešení z několika možných. První zprávy z magistrátu nebyly příznivé, museli jsme zpracovat vlastní studii proveditelnosti a postupně velkou Prahu přesvědčit, že půjde o řešení, které bude prospěšné pro všechny zúčastněné strany. Pro rodiče a budoucí školáky v blízkém okolí v prvé řadě,“ říká starostka MČ Praha 5 Renáta Zajíčková.

Směna pozemků Prahy 5 s hlavním městem umožní výstavbu školní budovy na místě stávající školy pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Ti naopak najdou útočiště v objektu na vedlejším pozemku Prahy 5, jež v současné době využívá ZŠ Nepomucká.

„Trvalo to poměrně dlouho a jednání byla náročná. Chtěl bych poděkovat radnímu pro oblast majetku na magistrátu, panu Chabrovi, který se na konečné dohodě významně podílel. Věřili jsme, že jde o ideální umístění nové budovy ZŠ a dopředu jsme udělali některé důležité kroky včetně přípravy studie stavby, takže další postup bude o to rychlejší,“ dodává místostarosta MČ Praha 5 Martin Damašek.

Místostarosta Damašek už také začátkem ledna jednal se zástupci speciální školy a magistrátu přímo na Cibuleckém kopci. Snahou Prahy 5 je nejen co nejrychleji začít stavět novou školní budovu, ale také vyjít maximálně vstříc právě potřebám speciální školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

13:05 Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

Hradec Králové podpoří schválenými dotacemi rozvoj, rekonstrukce, údržbu a opravy řady sportovišť a …