Praha 5: Výlety pro seniory, tentokrát do Kryštofova údolí a Jablonného v Podještědí

07.11.2019 9:15

Městská část Praha 5 i na podzim připravila výlety pro seniory, jejichž cílem je tentokrát Kryštofovo údolí a Jablonné v Podještědí. Výlety pořádá Odbor sociální problematiky ÚMČ Praha 5 pod záštitou radního pro sociální oblast JUDr. Petra Lachnita.

Praha 5: Výlety pro seniory, tentokrát do Kryštofova údolí a Jablonného v Podještědí
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit vypravuje jeden z výletů seniorů z Prahy 5

Naši senioři pojedou v listopadu autobusem do Jablonného v Podještědí a Kryštofova Údolí. V Jablonném navštíví kostel sv. Vavřince, ve kterém je pohřbena sv. Zdislava. Tato léčitelka, která zde na hradě Lemberk žila ve 13. století, ovlivnila celý kraj s přesahem do současnosti. Druhý cíl, Kryštofovo Údolí, je malebné původní architekturou a podíváme se do místního Muzea betlémů.

Výlet je naplánován ve dvou termínech, vždy na čtvrtek 21. a 28. listopadu. V obou termínech budou vypraveny dva autobusy, pro zájemce z řad seniorů je tudíž připraveno 188 míst.

Zúčastnit se mohou občané starší 60 let s místem trvalého bydliště na území Městské části Praha 5. Zájemci bude vydán poukaz po předložení občanského průkazu, jedné osobě budou vydány na základě předložení občanských průkazů maximálně dva poukazy.

Místem výdeje poukazů bude prostor „Výdeje parkovacích oprávnění ZPS“, Preslova ulice č. 5, (roh Náměstí 14. října a Preslovy ulice), ve čtvrtek 14. listopadu 2019 od 8 do 12 hodin. Pokud nebudou vydány všechny poukazy první den, další možnost bude v následující úřední dny: pondělí a středa od 8 do18 hodin v budově Úřadu na Náměstí 14. října 4, ve 2. patře v kanceláři č. 216.

Autobus bude pro držitele poukazu přistaven ve čtvrtky 21. listopadu a 28. listopadu v 8:00 u stanice metra Radlická, na zastávce autobusu č. 904. Odjezd je v 8:30 s předpokládaným návratem do 17 hodin. Výlet je pro účastníky zcela zdarma a zahrnuje dopravu i vstupy do objektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…