Praha 8: Dvě stovky žáků se budou učit anglicky v Británii

13.12.2017 10:42

Znalost anglického jazyka alespoň na základní komunikační úrovni je dnes chápána jako samozřejmost. Městská část Praha 8 navázala na úspěšný jazykový zájezd do Británie a pro příští rok zdvojnásobila počet žáků základních škol zřizovaných městskou částí, kteří budou na studijní pobyt vysláni.

Praha 8: Dvě stovky žáků se budou učit anglicky v Británii
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Bez angličtiny je na dnešním a bezpochyby i budoucím trhu práce nemožné se uplatnit. Nejlépe se cizí jazyk dá naučit pobytem v zahraničí. Proto jsme se v Praze 8 rozhodli zlepšit jazykovou vybavenost našich žáků vzdělávacím 14denním jazykovým pobytem v anglických lokalitách Hastings a Torbay,“ popisuje místostarosta osmé městské části Matěj Fichtner.

První stovka žáků pojede počátkem května 2018 do Hastings a Torbay. Hastings je známé nejen svými oblázkovými plážemi, ale zejména jako místo, kde se roku 1066 odehrála pravděpodobně nejvýznamnější bitva anglických dějin. Torbay, městský obvod v anglickém hrabství Devon, je populární turistickou destinací s písečnými plážemi, díky kterým si vysloužila název Anglická riviéra. Po jejich návratu do shodných lokalit vyrazí druhá stovka žáků.

Do Anglie poprvé vypravila Osmička 100 žáků v uplynulém školním roce a stáž měla mimořádně pozitivní ohlas od rodičů. „Jsem opravdu rád, že se podařilo zajistit další finanční prostředky i pro rok 2018 a rozšířit počet účastníků na dvojnásobek. Děti se svými pedagogy zažijí intenzivní jazykový kurz. Je to součást naší snahy o to, aby školství v Praze 8 bylo nejlepší,“ doplňuje Fichtner.

Zájezd zajistí Student Agency

Stejně jako v minulém roce zajistí zájezd Student Agency, která se pořádáním obdobných pobytů zabývá již řadu let. Součástí pobytu pro každého žáka bude 40 lekcí angličtiny, ubytování po 2-4 v hostitelských rodinách, stravování a pochopitelně doprava. Součástí vzdělávacího pobytu je i bohatý doprovodný program, například výlet do Londýna. Žákům je zajištěno rovněž komplexní pojištění. Vzniklé náklady hradí ze 100 % radnice osmé městské části. Stáž je tedy dostupná všem nadaným žákům Prahy 8, aniž by přitom jejich rodičům zatížila rodinný rozpočet.

Do projektu se v tomto školním roce zapojilo všech 15 základních škol napříč Prahou 8 - jmenovitě ZŠ a MŠ Lyčkovo náměstí, ZŠ a MŠ Petra Strozziho, ZŠ Palmovka, ZŠ Bohumila Hrabala, ZŠ a MŠ U Školské zahrady, ZŠ a MŠ Na Slovance, ZŠ Burešova, ZŠ Žernosecká, ZŠ Hovorčovická, ZŠ Na Šutce, ZŠ a MŠ Ústavní, ZŠ a MŠ Dolákova, ZŠ Mazurská, ZŠ Glowackého a ZŠ Libčická. Jazykového pobytu v roce 2018 se zúčastní celkem 200 žáků osmých tříd a 16 pedagogů, kteří je budou doprovázet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …