Praha 8: Inspirováno Hrabalem

16.01.2024 19:06 | Tisková zpráva

Na letošní rok připadají dvě velká kulturní výročí. 110 let od narození spisovatele Bohumila Hrabala a 100 let od narození grafika Vladimíra Boudníka. A oba světově uznávané představitele české kultury spojovalo nejen přátelství, ale také Libeň, kde svého času byli taktéž spolubydlící.

Praha 8: Inspirováno Hrabalem
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Boudník se dokonce stal Hrabalovi předlohou pro své literární postavy, včetně známého Něžného barbara. A oba dva se sžili s Prahou 8 a hlavně Libní. Často za nimi docházel také básník Egon Bondy a další umělci. Centrem jejich debat byly i přilehlé hospůdky či Automat Svět.

Proto kde jinde, nežli právě v Libni je vhodné připomenout významná výročí narození těchto legendárních občanů Libně.

Městská část Praha 8 společně s Městskou knihovnou Praha a společností Velký mlýn umístila několikaměsíční oslavy s názvem Inspirováno Hrabalem právě do nového libeňského kulturní centra Velký mlýn. Proběhnou zde a v blízkém okolí až do konce července projekce filmů na motivy knih Bohumila Hrabala, divadelní představení, přednášky, výstavy a komentované procházky.

Podrobný program najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…