Praha 8: Nová bezmotorová komunikace Ďáblická-Žernosecká obepne sídliště Ďáblice

05.10.2017 19:01

In-line bruslaři, koloběžkáři, cyklisté a skateboardisté budou mít brzy o mnoho více prostoru. Vedení Prahy 8 rozhodlo o vybudování nové bezmotorové komunikace Ďáblická-Žernosecká, která naváže na současnou síť cyklostezek. Trasa přitom nijak neomezí automobily. Postavená by měla být do konce letošního roku.

Praha 8: Nová bezmotorová komunikace Ďáblická-Žernosecká obepne sídliště Ďáblice
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Tato nová bezmotorová komunikace bude obepínat sídliště Ďáblice a využívat by se měla převážně pro rekreační účely. Bude přímo navazovat na cyklotrasu A 283, která vede od stanice metra C Ládví až k Vozovně Kobylisy. Nabídne alternativu vůči rušnému automobilovému provozu na komunikacích Ďáblická a Žernosecká.

Při budování nové trasy budou využity především stávající chodníky, které projdou rekonstrukcí a budou doplněny o prvky pro nevidomé. Náklady tak nebudou příliš vysoké. Nová bezmotorová komunikace také nebude omezovat automobilový provoz.

U autobusových zastávek Sídliště Ďáblice a Třebenická povede stezka mimo stávající chodníky do prostoru za zastávkovými přístřešky. V rámci budování nové bezmotorové komunikace budou upraveny křižovatky, aby se zvýšila bezpečnost uživatelů této komunikace.

„Připravujeme rozsáhlý rozvoj bezmotorové dopravy v naší městské části, aby byly výrazně zlepšeny podmínky pro tento ekologický druh dopravy. Už na podzim proto začneme budovat novou bezmotorovou komunikaci Ďáblická-Žernosecká a příští rok budeme rozsáhle rekonstruovat stávající bezmotorové komunikace v úseku od Mostu Barikádníků až po Elsnicovo náměstí a v oblasti Rohanského ostrova,“ uvedl starosta Prahy 8 Roman Petrus.

Bezmotorové komunikace v úseku od Mostu Barikádníků až po Elsnicovo náměstí a v oblasti Rohanského ostrova jsou velice populární, ale bohužel tomu neodpovídá kvalita jejich povrchu. Projdou proto rozsáhlou proměnou, aby si cyklisté, bruslaři a koloběžkáři užili bezpečné a pohodlné jízdy. Současný nevyhovující štěrkový povrch bezmotorové komunikace na Rohanském ostrově bude nahrazen asfaltovým a rozšíří se šířka komunikace na 4 metry.

Připravuje se také vybudování nových bezmotorových komunikacích v ulici Střelničná a v ulicích Lodžská-K Pazderkám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…