Můj nápad pro moji čtvrť. Praha 8 vybírá projekty občanů v rámci participativního rozpočtu

05.10.2017 11:30

10 milionů korun – o takovou částku usilují občané Prahy 8 v rámci projektu participativního rozpočtu osmé městské části pod názvem MOJE OSMIČKA. V další fázi projektu Vás zveme na veřejné představení jednotlivých návrhů v termínech 9., 11. a 12. října 2017.

Můj nápad pro moji čtvrť. Praha 8 vybírá projekty občanů v rámci participativního rozpočtu
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Srdečně zvu všechny obyvatele Prahy 8, ale také všechny, kdo tady pracují či mají jiný vztah k naší městské části, aby se přišli seznámit s jednotlivými projekty,“ vyzývá zástupce starosty Prahy 8 Petr Vilgus. „Projekty představí samotní navrhovatelé, kteří je mohli začátkem září prodiskutovat se zástupci odborů Úřadu MČ Praha 8 a následně je dle doporučení případně upravit,“ dodává Vilgus. V následujícím týdnu bude prezentováno 29 projektů, které budou usilovat o podporu svých sousedů. Všechny finální návrhy jsou uveřejněny na webovém portálu projektu MOJE OSMIČKA.

Veřejné prezentace umožní shlédnout, jaké úpravy veřejného prostoru občané navrhují, ale především umožní diskuzi, na jejímž základě bude moci do projektu ještě zanést poslední úpravy.

Prezentace proběhnou v příštím týdnu na třech místech Prahy 8, vždy od 17.30 do 19.30 hodin:

  • pondělí 9. října v Kulturním domě Krakov, Těšínská 600/4 (projekty pro Bohnice a Troju)
  • středa 11. října v DDM Karlínské Spektrum, Karlínské nám. 316/7 (projekty pro Karlín a Libeň)
  • čtvrtek 12. října v ZŠ Burešova na Ládví, Burešova 1130/14 (projekty pro Kobylisy)

„Využijte možnost ovlivnit, kam se má investovat část rozpočtu MČ Praha 8 v roce 2018. Budu rád, pokud se do hlasování zapojí co nejvíce občanů, nejen s trvalým bydlištěm na Praze 8,“ vyzývá zástupce starosty Matěj Fichtner.

Hlasování bude probíhat od 30. října do 20. listopadu 2017 prostřednictvím webové aplikaci e společnosti Demokracie 2.1. Ta bude od 30. října přístupná na webu MČ Praha 8 i projektu MOJE OSMIČKA. Každý hlasující bude mít k dispozici kladné a záporné body k podpoření nebo odmítnutí návrhů. „Pro hlasování bude stačit pouze zadání telefonního čísla, čímž zajistíme, že každý občan bude hlasovat jen jednou. Pro zájemce o hlasování, kteří nedisponují počítačem či mobilním telefonem je připravena možnost odevzdání hlasů na oddělení strategického rozvoje a místní Agendy 21, U Meteoru 10 v Libni,“ vysvětluje Iva Hájková, koordinátorka místní Agendy 21.

Zároveň si Vás dovolujeme pozvat na tiskovou konferenci k vyhlášení výsledků hlasování, která proběhne 20. listopadu 2017 odpoledne. Na přesné místo a čas Vás včas upozorníme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.