Praha 8: Zenklova ulice bude zelenější

29.11.2017 17:29

Jedna z hlavních dopravních tras v Libni v Praze 8, Zenklova ulice se dočká komplexní revitalizace. Kromě rekonstrukce technické a dopravní infrastruktury, která právě probíhá pod vedením Technické správy komunikací a Pražské vodohospodářské společnosti, naplánovalo vedení městské části Praha 8 také revitalizaci ostrůvků zeleně.

Praha 8: Zenklova ulice bude zelenější
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Konkrétně se bude jednat o čtyři ostrůvky na nároží ulic Primátorská a Konšelská, Zenklova, Podlipného a Braunerova a Zenklova a Prosecká a dále o revitalizaci zastávky Vosmíkových a přilehlého ostrůvku. Součástí bude i vybudování podzemních kontejnerů, které nahradí dosavadní kontejnerová stání.

„Zenklova ulice je jedna z nejdůležitějších dopravních tras v Libni. Chceme proto, aby byla našim občanům co nejpříjemnější nejen po dopravní stránce, ale také estetické. Zeleň do veřejného prostoru neodmyslitelně patří, proto jsem rád, že revitalizace učiní Zenklovku zelenější,“ vysvětluje záměry místostarosta osmé městské části Matěj Fichtner.

„V rámci revitalizace půjde zejména o zpevnění povrchu ostrůvků a výškové úpravě obrubníků, dále vysazení nových trávníků a stromů. Na jednotlivých místech počítáme s nových mobiliářem a na nároží ulic Primátorská a Konšelská nahradíme dosavadní kontejnery podzemním stáním,“ popisuje plány Fichtner. „Revitalizace by měla započít v květnu 2018. Příchod roku 2019 by měli Libeňáci oslavit již v novém,“ uvádí Fichtner.

Rozsáhlé úpravy nejbližšího okolí

Kromě revitalizace zeleně dojde k rozsáhlým úpravám i nejbližšího okolí. Nároží ulic Zenklova, Podlipného a Braunerova se dočká nového parkoviště, podobně jako u zastávky Vosmíkových, kde bude vytvořena dvojice podélných parkovacích stání s asfaltovým povrchem. Vyměněny zde budou rovněž chodníky za nové s povrchem z kamenné dlažby – pražské mozaiky, ukončené kamennými obrubníky. Pomník s křížem na nároží ulic Zenklova a Prosecká se dočká informačního panelu. Celkové náklady na rekonstrukci činí cca 4,6 mil. Kč.

Současně probíhá rozsáhlá rekonstrukce vodovodů a kanalizací a zejména dopravní obslužnosti v ul. Zenklova.

Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…