Praha: Nadační fond vyhlašuje 7. výzvu k podání žádostí o příspěvek

22.01.2015 16:32

Nadačního fond Cesta ke vzdělání, jehož zřizovatelem je Hl. m. Praha, již posedmé otevírá možnost pro pražské školy, jejich žáky, studenty a pedagogy požádat o nadačních příspěvek na realizaci jejich projektů. Grantový program „Cesta ke vzdělání 2015“, který schválila správní rada fondu, je mimo jiné zaměřen na podporu účasti nadaných žáků pražských středních škol a studentů vyšších odborných škol a konzervatoří na zahraničních stážích, soutěžích, festivalech, přehlídkách či konferencích.

Praha: Nadační fond vyhlašuje 7. výzvu k podání žádostí o příspěvek
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

„Naše hlavní město dlouhodobě podporuje mezinárodní spolupráci místních škol s jejich partnery v zahraničí. Praha se prostřednictvím Nadačního fondu Cesta ke vzdělání snaží také podpořit výjimečné a talentované studenty a zajistit jim možnost zúčastnit se zahraničních pobytů a prestižních mezinárodních soutěží. Motivujeme tak nejen jednotlivé žáky a studenty ale i pražské školy a jejich pedagogy aby se do mezinárodních projektů zapojili,“ uvedla radní hl. m. Prahy pro oblast školství a sociální politiky Irena Ropková (ČSSD), která byla zvolena členkou dozorčí rady Nadačního fondu Cesta ke vzdělání.

O nadační příspěvky mohou žádat zákonní zástupci nezletilých žáků nebo zletilí žáci středních škol, studenti vyšších odborných škol a konzervatoří působících na území Hlavního města Prahy, pedagogové pražských škol nebo samotné školy. Termín uzávěrky podání žádostí je ke dni 31. 3. 2015, podrobnosti naleznete na stránkách cestakevzdelani.praha.eu v sekci „Výzvy“.

Grantový program je zaměřen  na podporu studijních pobytů žáků a studentů a stáží pedagogů pražských škol na partnerských školách v zahraničí a na pomoc při jejich účasti na zahraničních soutěžích, festivalech, přehlídkách a konferencích, na podporu rozvoje odborné spolupráce pražských škol s jejich zahraničními partnery a přípravy mezinárodních soutěží, festivalů a přehlídek organizovaných pražskými školami na území Hlavního města Prahy, dále na usnadňování vzdělávání pražských žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a podporu přípravy studentů na budoucí zaměstnání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…