Praha: Radní Ropková podpořila jubilejní 20. ročník výstavy Léto plné hvězd

03.07.2015 13:47

Radní Irena Ropková (ČSSD) podpořila 20. jubilejní ročník výstavy hraček nejen pro handicapované děti s názvem Léto plné hvězd 2015. Svá díla na ní vystavuje mimo Olgy Černohorské a Ivany Kárníkové také trojice výtvarnic s Aspergerovým syndromem.

Praha: Radní Ropková podpořila jubilejní 20. ročník výstavy Léto plné hvězd
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Dvacátý ročník dnes již tradiční prázdninové akce, na které vystavuje dvojice výtvarnic Olga Černohorská a Ivana Kárníková, probíhá od 2. července do 26. srpna 2015 v prostorách školní jídelny na Dražického náměstí 10/65 nedaleko Karlova mostu. Jde o prodejní výstavu ručně vyráběných hraček nejen pro handicapované děti, kterou pořádá umělecká agentura Anaháta. „Jsem velmi ráda, že jsem mohla svou záštitou podpořit právě tuto akci, která je přímo ideální pro rodiny s dětmi,“ uvedla radní Ropková.

Část expozice také prezentuje umělecká díla trojice výtvarnic s Aspergenovým syndromem. Na ní spolupracovala pořádající agentura se spolkem Adventor. Ten se zaměřuje na pomoc rodinám s dětmi s poruchami autistického spektra. „Rozšíření výstavy o tato díla považuji za velmi žádoucí. Umění dokáže spojovat lidi bez ohledu na to, zda jsou zdraví, nebo mají nějaký handicap,“ dodala Ropková.

Léto plné hvězd není jen o výstavě. Součástí akce je i bohatý doprovodný program. V různých dnech si tak můžete přijít poslechnout koncert Petra Ševčíka či Moniku Absolonovou, kterou bude na piano doprovázet Ondřej Hájek. Více informací o výstavě je k dispozici na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…