Praha: Slavnostní imatrikulace žáků prvních ročníků oborů středního vzdělání s výučním listem

23.09.2016 21:17

V pondělí 26. září 2016 se uskuteční od 9:30 hodin v Obecním domě v Praze slavnostní imatrikulace žáků prvních ročníků oborů středního vzdělání s výučním listem.

Praha: Slavnostní imatrikulace žáků prvních ročníků oborů středního vzdělání s výučním listem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Slavnostní akt zapsání nových žáků řemeslných profesí v hlavním městě Praze proběhne za předsednictví radní hlavního města Prahy pro oblast školství a evropské fondy Ireny Ropkové. Slavnostní slib, budou žáci skládat do rukou viceprezidenta Hospodářské komory České republiky Romana Pommera. V předsednictvu rovněž usedne předseda Výboru pro výchovu a vzdělávání Patrik Nacher.

„Jsem ráda, že Praha bude i v letošním roce pokračovat v již zavedené tradici slavnostních imatrikulací. Jde o jeden z účinných nástrojů, jak zlepšit povědomí o středním odborném vzdělávání, což je dlouhodobý cíl našich aktivit v oblasti školství,“ uvedla radní Ropková.

Slavnostní imatrikulaci žáků pořádá hlavní město Praha již od roku 2009 a v průměru se jí účastní přibližně 2 000 žáků z celkem 20 pražských středních odborných škol.

Slavnostní imatrikulace žáků škol s obory vzdělání s výučním listem je součástí kampaně hlavního města Prahy ŘEMESLO ŽIJE!, která má ambice vrátit řemeslným oborům jejich lesk a dřívější společenskou prestiž.

Podpora odborného vzdělávání v hlavním městě Praze – více informací na portálu školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…