Praha: Upravené komunikace usnadní pohyb v okolí plaveckého areálu v Podolí

24.02.2014 12:00

Za účasti náměstka primátora hl. m. Prahy Jiřího Nouzy, předsedy představenstva Dálničních staveb Praha, a.s., Tomáše Hajiče a dalších hostů bylo dnes slavnostně otevřeno zrekonstruované parkoviště před Plaveckým stadionem v Podolí.

Praha: Upravené komunikace usnadní pohyb v okolí plaveckého areálu v Podolí
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

„Pro obyvatele Podolí a také pro návštěvníky plaveckého areálu se tak zlepší dopravní situace v této lokalitě. Záměrem bylo jednak zklidnění dopravy v severní části bloku obytných domů tím, že byl k areálu vybudován nový příjezd z Podolského nábřeží, a jednak zvýšení kapacity parkoviště před areálem. Současně se změnou dopravního režimu se změnil i vzhled okolí podolského stadionu, protože součástí projektu byly i sadové úpravy, nový mobiliář a nové osvětlení,“ uvedl náměstek primátora Jiří Nouza.

Rekonstrukce této části Podolského nábřeží byla zahájena v září 2012, během realizace však bylo zjištěno, že vedení podzemních sítí není uloženo v normových hloubkách a koliduje s odsouhlaseným dopravním řešením. To znamenalo přerušení stavby a řešení přeložek těchto sítí. Doba rekonstrukce se tak oproti plánovanému termínu prodloužila.

Investorem byl Magistrát hl. m. Prahy – odbor městského investora, zhotovitelem vybraným ve veřejné zakázce Dálniční stavby Praha, a.s. Celkové náklady představují 20.158.000,- Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…