Praha: Zastupitelé budou rozhodovat o transformaci bytového fondu

23.05.2012 17:30

Na zítřejším zasedání Zastupitelstva hl. m. Prahy předloží náměstek primátora Ivan Kabický (ODS) návrh Pravidel postupu při prodeji bytových jednotek, bytových domů, zastavěných a funkčně souvisejících pozemků ve vlastnictví hlavního města Prahy. Rozhodnutí zastupitelstva se bude týkat prodeje 3 855 bytů.

Praha: Zastupitelé budou rozhodovat o transformaci bytového fondu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Jak již uvedl náměstek primátora Kabický minulý týden, kdy o transformaci jednala městská rada, půjde ve většině případů o celé domy, které budou nabídnuty k prodeji bytovým družstvům založeným oprávněnými nájemci bytů. „Tito nájemci, kteří  řádně platí nájemné, tak budou mít možnost vlastního bydlení. Zároveň dojde ke zvýšení efektivity hospodaření s bytovým fondem, aby město mohlo pomáhat s bydlením těm, kteří to potřebují,“ zdůraznil náměstek Kabický.  Převážná část bytového fondu navrženého k prodeji pochází z osmdesátých let a z první poloviny let devadesátých minulého století sídlištního typu. Privatizace se netýká bytů postavených s podílem státní dotace, kde je jakákoli změna vlastnictví vázána dvacetiletou ochrannou lhůtou.  

Součástí návrhu je i schéma postupu prodeje domů (technologických celků) s předpokládaným časovým horizontem jednotlivých etap.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…