Praha má novou vyhlášku pro provozování pouliční umělecké produkce - busking

26.04.2013 15:04

Zastupitelstvo včera schválilo obecně závaznou vyhlášku pro provozování buskingu v ulicích hlavního města. Dokument omezuje busking na některých veřejně přístupných místech, obsahuje Etický kodex buskera a výčet míst, kde je busking zakázán zcela nebo ve formě hudební produkce.

Praha má novou vyhlášku pro provozování pouliční umělecké produkce - busking
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

"Vyhlášku jsme připravili na základě praktických zkušeností z pilotního projektu, kdy byl busking dočasně povolen bez větší regulace. Nebylo lehké najít konsenzus mezi rezidenty a provozovateli pouličního umění. Do konečné verze byly zapracovány požadavky jednotlivých městských částí, které dostávaly v loňském roce řadu podnětů, ale i stížností a to především na hlučnost některé produkce. Nicméně důležité je, že i Praha po vzoru světových metropolí busking definitivně podpořila," uvedla radní Aleksandra Udženija.

Nová vyhláška přesně definuje pouliční produkci, zakotvuje, že ji lze provozovat pod širým nebem a vymezuje místa, kde je tato produkce zakázána a kde omezena. Vyhláška nabyde účinnosti 15. května 2013.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

10:23 Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

Dešťová zahrada – ráj pro lidi, zvířata i rostliny. Vodní prvky, které potěší zejména děti. Budky pr…