Praha poskytne dotaci oddělení šestinedělí Ústavu pro péči o matku a dítě

16.06.2017 9:18

Zastupitelstvo hlavního města Prahy schválilo návrh radního za zdravotnictví Radka Lacka na poskytnutí dotace Ústavu pro péči o matku a dítě (ÚPMD) v Podolí na Praze 4. Finanční prostředky ve výši 1 031 500,- Kč budou využity na nákup potřebného vybavení.

Praha poskytne dotaci oddělení šestinedělí Ústavu pro péči o matku a dítě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Předkladatel návrhu radní Radek Lacko k dotaci podotýká: „V současnosti Ústav pro péči o matku a dítě řeší tíživou situaci na oddělení šestinedělí, které ročně ošetří až tři a půl tisíce žen a přes čtyři tisíce novorozenců s trvalým bydlištěm na území hl. města Prahy. Já doufám, že přístroje a postýlky pořízené z dotace Prahy zdravotníkům ulehčí práci, zefektivní poporodní péči a miminkům a jejich maminkám zpříjemní první společné okamžiky.“

Konkrétně půjde o monitory životních funkcí, ikterometry pro měření novorozenecké žloutenky, specializované polohovatelné postýlky pro větší komfort novorozenců včetně příslušenství a kojenecké váhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…