Praha rozdělí peníze z hazardu městským částem

21.10.2016 6:33

Zastupitelstvo hlavního města Prahy schválilo poskytnutí účelové dotace městským částem hl. m. Prahy z obdržených odvodů z výherních hracích přístrojů a jiných technických herních zařízení za období od 1. 5. 2016 do 30. 9. 2016.

Praha rozdělí peníze z hazardu městským částem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Hlavní město rozdělí městským částem 50 procent z obdržených odvodů z výherních hracích automatů a jiných technických herních zařízení, a to ve výši 194 932 000 korun. Tyto finanční prostředky městské části využijí na podporu sportu, sportovní výchovy mládeže, kultury, školství, zdravotnictví a sociální oblasti,“ sdělila náměstkyně primátorky Eva Kislingerová.

Procento, kterým se jednotlivé městské části hl. m. Prahy podílejí na části odvodu z výherních hracích přístrojů a jiných technických herních zařízení, se za období od 1. 5. 2016 do 30. 9. 2016 stanoví obdobně jako za období bezprostředně předcházející, tj. v závislosti na poměru počtu obyvatel jednotlivých městských částí hl. m. Prahy k celkovému počtu obyvatel hl. m. Prahy. Tento způsob rozdělení byl schválen usnesením Rady hl. m. Prahy (č. 0458 ze dne 13. 10. 2015).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…