Praha zřídila kontaktní místo pro pomoc postiženým

05.06.2013 13:10

Praha děkuje občanům za pomoc, kterou při povodních poskytují, a informuje, že Správa služeb hl. m. Prahy zavedla s okamžitou platností nepřetržitý provoz ve svých skladech v Libni - Kundratka 19.

Praha zřídila kontaktní místo pro pomoc postiženým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Sem mohou občané kdykoli přivézt hygienické a čisticí prostředky, košťata, lopaty, kolečka a vědra, které nabízejí lidem postiženým v Praze povodní. Nabízené věci mohou občané vozit do skladů přímo a bez ohlášení.
 
Naopak věci, které ze skladů kdokoli potřebuje, si musí nejprve vyžádat na úřadu své městské části a teprve s jejich dokladem si je může na Kundratce vyzvednout. Nejde o zbytečnou administrativu, ale o opatření, které má zabránit případnému zneužití této pomoci.
 
„Děkujeme za jakoukoli pomoc. Lidé, které povodeň postihla, ji budou potřebovat. Povodeň snad končí, návrat k normálnímu životu ale bude složitý a náročný jak na lidské, tak materiální zdroje. Město udělá maximum, ale mimo odborné demontáže protipovodňmových zábran nás čeká i spousta práce při úklidu a sanacích, kde se bude hodit každá ochotná ruka,“ uvedl Jiří Vávra, člen krizového štábu.
 
S nabídkou pomoci při potřebných pracích se dobrovolníci mohou nadále obracet na telefonní čísla: 800 100 991, 1234.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavlína Nouzová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…