Pražská primátorka představila budoucí podobu Výstaviště v Holešovicích

23.11.2016 20:51

Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová spolu s radním pro správu majetku a majetkové podíly Karlem Grabeinem Procházkou a zástupcem společnosti Rozvojové projekty Pavlem Klaškou představila veřejnosti vizi, jak by v budoucnu Výstaviště v Holešovicích mělo vypadat. Hlavním cílem revitalizace je, aby se z Výstaviště stala jedinečná multifunkční zóna celodenní rekreace v centru Prahy, k čemuž má skvělé předpoklady.

Pražská primátorka představila budoucí podobu Výstaviště v Holešovicích
Foto: Praha
Popisek: Pražská primátorka představila budoucí podobu Výstaviště v Holešovicích

„K poslední investici do holešovického Výstaviště došlo v roce 2008 a podle toho to zde dnes i vypadá. Pomineme-li vyhořelé levé křídlo Průmyslového paláce, poskytuje většina budov i veřejných prostor Výstaviště značně tristní pohled. To chceme změnit,“ řekla k současnému stavu primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

Projekty potřebné ke komplexní revitalizaci Výstaviště byly rozděleny do tří skupin dle jejich náročnosti. „V první fázi se chceme realizovat projekty, které už máme připravené a pomohou nám celý ten prosto zkultivovat a vrátit ho lidem,“ říká primátorka. „Patří mezi ně revitalizace vstupní brány, park soch nebo vodních her, griloviště, bikrosová dráha nebo třeba biotop. U všech jsme přesvědčeni, že se nám je podaří zrealizovat v následujících dvou letech,“ upřesňuje Adriana Krnáčová.

Mezi střednědobé projekty pak patří například rekonstrukce Křižíkovy fontány nebo Lapidária, které se má po úpravách více otevřít veřejnosti. Výhledově pak město počítá i s přestavbou velké sportovní haly nebo výstavbou repliky vyhořelého křídla Průmyslového paláce. To by se ale už v dohledné době mělo dočkat větších úprav. „Rada schválila vypsání architektonické soutěže na zastřešení levého křídla. Chceme, aby ta budova měla důstojnou podobu i do doby, než se začne se stavbou repliky,“ vysvětluje pražský radní Karel Grabein Procházka.

V blízkém okolí Výstaviště jsou velmi atraktivní a hojně navštěvovaná místa jako je park Stromovka, zoologická zahrada a další významné instituce například Národní galerie a Akademie výtvarných umění či Planetárium. „Areál Výstaviště má potenciál naplňovat funkce celoměstského významu. Je ale lépe potřeba lépe napojit na Stromovku, kde v letošním roce proběhla celá řada úprav, a také Trojskou kotlinu. Jednoduše řečeno, zkrátka otevřít Výstaviště široké veřejnosti,“ říká pražský radní Karel Grabein Procházka.

V rámci koncepce budoucího využití Výstaviště je počítáno s rozdělením areálu do několika zón, které zpřehlední jeho strukturu zvenčí podle převládajících aktivit. V budoucnu tak bude Výstaviště rozděleno do pěti tematických zón – kultura, open air, zábava, relax a sport. Ty se budou přirozeně prolínat a vytvoří tak multifunkční prostor celoměstského významu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…