Pražští radní ocenili českou reprezentaci neslyšících sportovců

24.08.2013 18:55

V Rezidenci primátora náměstek primátora Jiří Nouza spolu s radním hl. m. Prahy Lukášem Manhartem přijali sluchově postižené sportovce, kteří letos v červenci úspěšně reprezentovali Českou republiku na olympijských hrách pro neslyšící v bulharské Sofii.

Pražští radní ocenili českou reprezentaci neslyšících sportovců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Chci vám všem poděkovat za důstojnou reprezentaci našeho města. Potěšil nás každý váš úspěch, kterého se Vám v bulharské metropoli podařilo dosáhnout. Uznání patří nejen celému týmu ale taktéž všem lidem, kteří pomáhají sportovcům s handicapem,“ uvedl náměstek primátora Jiří Nouza, který poté sportovcům předal dárkové poukázky do sportovního obchodu v hodnotě 40 000 Kč.

„Sám jsem aktivní sportovec, proto dokáži ocenit to, čeho jste dosáhli a držím vám palce k dalším úspěchům jak sportovním, tak životním,“ řekl radní Lukáš Manhart.

Česká republika měla na největší akci sportovců se sluchovým postižením zastoupení v pěti sportovních odvětvích – atletice, cyklistice, střelbě, beachvolejbalu a orientačním běhu. Čeští atleti se v medailovém pořadí zúčastněných zemí umístili na 34. místě díky vystříleným dvěma stříbrům a jednomu bronzu Marka Bartoška, dvěma čtvrtým místům v atletice a páru beachvolejbalistek, které skončily ve velmi těžké konkurenci šesté. Nejvíce medailí během desetidenního klání nasbíralo Rusko – 67 zlatých, 52 stříbrných a 58 bronzových. Za ním s počtem medailí pokulhávají Ukrajina a Jižní Korea.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…