Přední evropští experti na kulturní cestovní ruch ve Znojmě

14.05.2012 14:23

Čtvrtý ročník přeshraniční konference o podnikání a cestovním ruchu proběhne 17. května 2012 ve znojemském Louckém klášteře.

Přední evropští experti na kulturní cestovní ruch ve Znojmě
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Konference Vítejte u nás otevře téma kulturního cestovního ruchu jako příležitosti pro rozvoj regionů ve střední Evropě. Téma nebylo zvoleno náhodou, Znojmo je nositelem titulu Historické město roku 2010. Účastníci dostanou jedinečnou příležitost vidět a slyšet přední experty z této oblasti.

Na konferenci vystoupí mimo jiné M.Sc. Mia Miše ze slovinského Mariboru, která má na starost marketingovou komunikaci právě probíhající události Maribor2012 – Evropské hlavní město kultury. Mia pootevře dveře do zákulisí a podělí se o své zkušenosti nejen s přípravou projektu, ale hlavně z vlastní zkušenosti zhodnotí, jaký význam má kultura pro tvorbu značky národní destinace i samotného města Maribor. O to zajímavější bude vystoupení Mgr. Petra Šimona, který se podílí na českém projektu Plzeň2015. O své bohaté zkušenosti na poli kulturního cestovního ruchu, budování značek a managementu kultury se podělí rakouský expert MAS. Patrick Bartos, PhD., který působil například v Institutu současného umění v Londýně nebo v Muzeu Solomona R. Guggenheima v New Yorku a dnes zodpovídá za projekt Creative Austria a shodou okolností je konzultantem pro Marseille 2013 - Evropské hlavní město kultury. Mezinárodně uznávaným expertem s dlouholetými zkušenostmi je doc. RNDr. Jiří Vaníček, CSc., který vyučuje na VŠPJ V Jihlavě a je duchovním otcem zmiňované soutěže Historické město roku, kterou každoročně vyhlašuje Svaz historických sídel Čech, Moravy a Slezska, u jehož zrodu stál také. Na konference vystoupí také prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Ing. Zdeněk Juračka a známý podnikatel a milovník kultury a vína dr. Vladimír Železný.

Konference Vítejte u nás přináší přidanou hodnotu také v tom, že se každým rokem snaží postihnout aktuální příležitosti pro podnikání v Rakousku a zprostředkovává existující zkušenosti v oblasti podnikání a cestovního ruchu, který je v tomto regionu zabydlený. V této oblasti je dlouhodobě aktivní pořádající OHK Znojmo, která se tímto snaží vytvářet prostor pro rozvoj česko-rakouské spolupráce.

Konferenci pořádá OHK Znojmo ve spolupráci s WKO NO a městem Znojmem. Záštitu nad konferencí převzal starosta města Znojma Ing. Vlastimil Gabrhel. Konference se koná v rámci projektu „Volný pohyb služeb po ukončení přechodného období v oblasti jižní Moravy a Dolního Rakouska“ se zaměřením na přeshraniční spolupráci, podnikání, cestovní ruch a dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.