Představitelé Prahy 12 jednali s maďarským velvyslancem

09.04.2017 16:40

Představitelé městské části Praha 12, starosta Milan Maruštík a členka rady Lenka Vedralová, se sešli s maďarským velvyslancem v ČR panem Tiborem Petöm a obchodním radou Velvyslanectví Maďarska Istvánem Koloszvárim. Jednání ohledně komunálního partnerství mezi Prahou 12 a vybraným distriktem Budapešti se vedlo na půdě Prahy 12 v reprezentativních prostorách Viničního domku.

Představitelé Prahy 12 jednali s maďarským velvyslancem
Foto: praha12.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 12

„Vyměnili jsme si s panem velvyslancem mnoho informací a shodli jsme se na kulturní blízkosti a podobnosti témat, která se řeší v našich zemích i metropolích. Možností spolupráce tak bude celá řada.“ uvádí starosta Milan Maruštík: „Na základě předchozích jednání a doporučení jsme již navázali komunikaci s 15. městským obvodem Budapešti, jehož představitelé přijali naše pozvání k úvodním jednáním o partnerství.“ Setkání představitelů Prahy 12 s delegací 15. obvodu Budapešti a velvyslanectví Maďarské republiky je plánováno již na konec května v Praze 12.

Schůzka navázala na přípravné jednání o partnerství mezi městskou částí Praha 12 a vybranou městskou částí Budapešti, které bylo započato již koncem roku 2016 na maďarském velvyslanectví. V rámci potenciálního partnerství by oba subjekty spolupracovaly v rámci kulturních či sportovních akcí, v oblasti protidrogové politiky, vědecké činnosti a výzkumu, a také zřejmě formou výměnných pobytů, a to nejen pro studenty, ale třeba i seniory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …