Přerov: Havarijní nemovitost má šanci stát se polyfunkčním domem s byty

11.08.2018 14:48

Armádní dům v Čechově ulici - který je ve špatném stavu a je dlouhodobě opuštěný - chce od města koupit do svého majetku opavská společnost Byty Čechova.

Přerov: Havarijní nemovitost má šanci stát se polyfunkčním domem s byty
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Záměrem firmy je přebudovat objekt na polyfunkční dům s jednopokojovými až třípokojovými byty a komerčními prostory. Radní souhlasili s prodejem za 9 milionů 800 tisíc korun – poslední slovo ale budou mít na konci srpna zastupitelé.

Na adrese Čechova 43 sídlilo původně Krajské státní zastupitelství, v roce 2009 získalo město objekt zdarma od státu – v darovací smlouvě se ovšem zavázalo, že do konce roku 2019 provede rekonstrukci a nejméně po dobu deseti let pak nemovitost využije pro výkon veřejné správy. Pokud Přerov tento závazek nesplní, zaplatí státu smluvní pokutu ve výši 7 milionů 850 tisíc korun.

„Zastupitelstvo z důvodů jiných záměrů nikdy nevyčlenilo v rozpočtu desítky milionů korun, které by byly potřebné na rekonstrukci budovy. Takže dnes stojíme před faktem, že město pokutu zaplatí. Proto vítáme zájem o odkup budovy pro tento podnikatelský záměr,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Pavel Košutek. Rozsáhlý objekt stojí v centru Přerova - přímo před novým obchodním centrem - a v jeho těsné blízkosti je k dispozici i parkoviště, které by mohli nájemníci využívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…