Přerov: Předškoláci si pod vedením lektorky zlepší fyzičku

14.11.2020 21:17

Sportujeme ve školce – to je projekt, do kterého se zapojí šest přerovských mateřinek.

Přerov: Předškoláci si pod vedením lektorky zlepší fyzičku
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Určen je pro děti od pěti do sedmi let, které se zábavnou formou pod vedením profesionální trenérky a instruktorky budou učit zejména základům atletiky, gymnastiky a míčových her. Jakmile to epidemiologická situace dovolí, budou dvakrát za měsíc jezdit do moderního sportovního areálu v místní části Žeravice.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

„S projektem přišel Sportovní klub Žeravice a nám se jejich nápad líbil, neboť chceme podporovat zvýšení pohybové aktivity u dětí předškolního věku. Sportovat budou děti ze školek z místních částí Předmostí, Čekyně, Vinary, dále pak ze zařízení v ulicích Sokolská, Optiky a Kozlovská,“ řekl náměstek přerovského primátora pro oblast školství Petr Kouba.

Pilotní projekt počítá s deseti lekcemi, na každé z nich má být asi padesát dětí a rodiče za každou hodinu zaplatí dvacet korun jako příspěvek na dopravu. Zbylou část nákladů uhradí město, které se bude podílet částkou kolem 30 tisíc korun. Lekce povede trenérka a fyzioterapeutka z Centra pohybu Olomouc, která má za sebou letitou zkušenost s dětmi, a v rámci své odborné praxe budou pomáhat i studenti z Gymnázia Jana Blahoslava a Střední pedagogické školy.

Předškoláci budou sportovat v nejnověji zrekonstruovaném přerovském sportovním areálu v Žeravicích, který od loňského podzimu do letošního jara procházel modernizací za 16 milionů korun a který klub pro tyto účely poskytne zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…