Přerov: Začíná oprava chodníků na Vsadsku. Kvůli přípojkám stavba stála

16.07.2017 18:15

Po jedenácti měsících začne v pondělí 17. července dlouho očekávaná rekonstrukce chodníků v ulici Vsadsko.

Přerov: Začíná oprava chodníků na Vsadsku. Kvůli přípojkám stavba stála
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Chodník se začal opravovat už vloni v srpnu, ale po vybroušení vrchní asfaltové plochy bylo zjištěno, že se podloží nebezpečně propadá. Kanalizační přípojky, vedoucí k jednotlivým domům, byly v havarijním stavu, betonové roury byly značně poškozené, místy děravé. Oprava proto byla zastavena, v průběhu roku došlo k rekonstrukcím kanalizačních přípojek – a teprve teď přichází řada na nové chodníky.

Zpozornět by měli ale i řidiči, protože stavební práce částečně omezí provoz na přilehlé silnici. „V jízdním pruhu, přilehlém ke stavbě chodníku, bude dopravním značením vymezen pracovní prostor pro mechanizaci a dělníky. Délka tohoto úseku bude vždy do 50 metrů - a bude se postupně posunovat,“ informoval Alexandr Salaba z přerovského magistrátu.

Rekonstrukce chodníku začne ve vrchní části komunikace v křižovatce s ulicí Dvořákova a bude se posouvat do křižovatky s ulicí U Tenisu. Práce by měly trvat maximálně šest týdnů. Do opravy komunikace pro pěší v délce 265 metrů investuje magistrát 1 327 500 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

10:23 Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

Rozšíření sportovního areálu se dočkají obyvatelé Černic. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s měs…