Příbram: Strážníci městské policie s asistenty učí děti prevenci a bezpečnosti

13.04.2016 19:18

Prevence kriminality, dopravní výchova a bezpečnost, či představení samotné práce městské policie, jejích strážníků a asistentů prevence kriminality. To a mnohem více bylo obsahem série několika přednášek, které Městské policie Příbram v těchto dnech uspořádala pro žáky druhých až pátých tříd v Základní škole Jiráskovy sady. Besedy se žáky a studenty škol se jako účinná forma prevence osvědčují již několik let.

Příbram: Strážníci městské policie s asistenty učí děti prevenci a bezpečnosti
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Přednášky byly rozdělené do tří okruhů. V prvním z nich byl dětem představen asistent prevence kriminality, který vysvětloval, v čem práce asistenta spočívá. Další okruh se týkal práce strážníků městské policie a vysvětlení náplně jejich práce, kdy si mohly děti prohlédnout a „osahat“ vybavení městské policie. Nejzajímavější byla samozřejmě pouta, vysílačka, či obušky. V posledním okruhu děti odpovídaly na základní otázky týkající se dopravní výchovy a bezpečnosti. Za správné odpovědi pak jako odměnu obdržely drobné dárky.

Každé z 300 dětí, kterých se přednáška týkala, pak dostalo reflexní pásek na ruku nebo aktovku s logem města Příbram, které mají zvýšit bezpečnost osob v provozu na pozemních komunikacích. Tyto reflexní doplňky jsou po novele zákona o provozu na pozemních komunikacích od února 2016 povinné: chodec, pokud se pohybuje mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, je musí mít na sobě viditelně umístěné.

Pokud by některá ze základních či mateřských škol měla o podobnou přednášku zájem, nechť kontaktuje Městskou policii Příbram ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…