Primátor Hudeček: Praha je připravena na návštěvu devíti tisíc dánských studentů

29.01.2014 11:00

Preventivní bezpečnostní opatření v souvislosti s návštěvou dánských turistů jsou připravena, v Praze budou probíhat přísnější kontroly. Vyplývá to z bezpečnostní porady na pražském magistrátu.

Primátor Hudeček: Praha je připravena na návštěvu devíti tisíc dánských studentů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Po dobu návštěvy dánských turistů budou probíhat v hlavním městě kontroly v navštívených barech zaměřené na požití alkoholu u osob mladších 18 let a na dodržování pořádku. „Kontroly na místě jsou prevencí proti výtržnostem a nalévání alkoholu mladistvým. Pražská policie je zároveň připravena zasáhnout, kdyby došlo k ničení majetku a výtržnostem,“ říká pražský primátor Tomáš Hudeček. Kontroly budou provádět pražští policisté i městští strážníci.

Prahu navštíví dánští turisté v období od 9. února do 23. února. V té době mají v Dánsku prázdniny. Do Prahy se chystá přijet tři tisíce návštěvníků po dobu jednoho turnusu, celkem Prahu navštíví přibližně devět tisíc dánských turistů.

Policie ČR jednala s majiteli barů a provozoven na Praze 1 a dalších městských částí, které dánští turisté navštíví. V případě potřeby jsou připraveni zasáhnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…