Přípravy na říjnovou prezentaci Brna v New Yorku vrcholí

03.09.2012 9:06

Město Brno pokračuje v intenzivních přípravách své prezentace v New Yorku, která se uskuteční v České národní budově (Bohemian National Hall) na Manhattanu od 1. do 2. října 2012. Podrobnosti včetně detailního programu jsou k dispozici na speciálním webu akce newyork.brno.cz.

Přípravy na říjnovou prezentaci Brna v New Yorku vrcholí
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Úvodní den se zaměří na brněnský funkcionalismus a světoznámou funkcionalistickou perlu vilu Tugendhat, na níž chce Brno ilustrovat svůj výjimečný kulturní a architektonický genius loci. To vše ve spojení se silným obchodním a vědecko-výzkumným potenciálem v lokalitě v srdci střední Evropy, která může být pro americké investory a společnosti strategicky zajímavá. Tomuto tématu bude v podobě odborné konference „Brno – město znalostní ekonomiky“ věnován celý druhý den.

V rámci dvouhodinového odborného semináře k vile Tugendhat v pondělí 1. října 2012 zazní mimo jiné přednášky o vile v kontextu světového funkcionalismu a moderní architektury, o historii, vývoji využití vily či o průběhu její památkové rehabilitace. Na seminář naváže vernisáž výstavy o vile Tugendhat a o brněnském funkcionalismu
„Brno – město s duchem bauhausu“, která bude v České národní budově ke zhlédnutí následujících 14 dní.

Jádrem druhého dne, úterý 2. října 2012, budou tři diskusní panely. Business panel I představí město jako atraktivní místo pro podnikání. Zaměří se na jeho ekonomiku v rámci České republiky a střední Evropy i na jeho rozvojový potenciál. V rámci navazujícího business panelu II s názvem „Úspěšné společnosti v Brně“ vystoupí například zástupci poboček společností Honeywell či CTP. Při odpoledním vědecko-výzkumném panelu bude prezentován obecný vědecko-výzkumný profil Brna a budou představeny konkrétní projekty, které jsou napojeny na USA nebo mají zájem o spolupráci s americkými partnery. Mezi prezentovanými projekty jsou mimo jiné Mezinárodní centrum klinického výzkumu (FNUSA-ICRC), Středoevropský technologický institut (CEITEC) nebo další brněnská centra excelence. Druhý den poskytne rovněž řadu příležitostí pro networking.

„Pokud chceme rozvíjet spolupráci s dalšími americkými investory, musíme jim svou nabídkou vycházet ještě více vstříc. Příklady táhnou, proto velmi vítáme, že na akci přislíbily svou účast a prezentaci americké společnosti, které již řadu let v Brně úspěšně působí. Uvědomujeme si, že investoři dnes hledají něco víc než jen prostor pro podnikání. V silné konkurenci měst je často rozhodujícím faktorem také genius loci příslušné lokality, její infrastruktura, návaznost na historické tradice, kultura, zkrátka vše, co z města vytváří příjemné místo pro život. Jsme přesvědčeni, že právě v těchto oblastech máme co nabídnout. Chtěli bychom americkým firmám ukázat, že podnikání v Brně se vyplácí a že město nabízí velký potenciál pro jejich rozvoj. A českým společnostem působícím na brněnském trhu může akce pomoci najít americké obchodní partnery či ještě více rozvinout spolupráci s těmi stávajícími,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

Na akci se spolu s městem Brnem budou prezentovat i podnikatelské subjekty, které ve městě již působí a mohou tak být pro potenciální americké obchodní partnery dobrým příkladem. Celá akce se realizuje díky finančním příspěvkům těchto partnerů, které pokryjí značnou část nákladů. Generálními partnery jsou společnosti CTP, ModusLink Czech Republic a Unistav, partnery pak firmy Honeywell Česká republika a PSJ. Dalšími spolupracujícími subjekty jsou mimo jiné agentura CzechInvest, Jihomoravské inovační centrum, Regionální hospodářská komora Brno, Moravská asociace podnikatelek a manažerek, Vinařský fond ČR a Takeplace.

Prezentace města Brna se uskuteční pod záštitou ministra zahraničních věcí ČR, velvyslance USA v ČR, velvyslance České republiky v USA, primátora statutárního města Brna, Svazu průmyslu a dopravy ČR a ve spolupráci s Generálním konzulátem ČR v New Yorku, Americkou obchodní komorou v České republice a Českým centrem New York.

Podrobný program dvoudenní akce najdete na newyork.brno.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…