Prostějov: Dopravně bezpečnostní akce odčerpala z peněženek téměř 52 tisíc

18.07.2017 18:49

Kontrolovalo se dodržování rychlosti, používání bezpečnostních pásů a například zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek.

Prostějov: Dopravně bezpečnostní akce odčerpala z peněženek téměř 52 tisíc
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

V pátek 14. a v neděli 16. července proběhla na silnicích Prostějovska další etapa dopravně bezpečnostní akce s názvem „Prázdniny“.

„Zaměření akce se nelišilo od předchozích a policisté všech základních článků územního odboru Prostějov kontrolovali zejména dodržování rychlostních limitů, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči,“ vyjmenovat mluvčí policistů František Kořínek. Jak doplnil, v průběhu akce zkontrolovali celkem 742 vozidel. Zjistili 90 přestupků, 81 z nich vyřešili na místě uložením pokut v souhrnné výši 51 900 korun. Nejčastěji řidiči překračovali nejvyšší povolenou rychlost jízdy (v 33ti případech) a policisté zaznamenali také nevyhovující technický stav vozidel (ve 21ti případech).

„Jeden řidič řídil pod vlivem jiných návykových látek. Dva pod vlivem alkoholu, přičemž u jednoho z nich, v neděli 18. července po osmnácté hodině v Konici kontrolovaného sedmapadesátiletého řidiče Škody Fabie, policisté změřili hodnotu 2,08 ‰ alkoholu v dechu. V této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě prokázání viny a odsouzení podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Ostatní dva ovlivnění řidiči jsou podezřelí z přestupku dle zákona o silničním provozu. Za ten jim hrozí pokuta a zákaz řízení,“ uzavřel Kořínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…