Prostějov: Město bude pokračovat v pasportizaci svých budov

19.06.2017 16:23

O tom zda v budoucnosti investovat či nikoli do městských budov rozhodne jejich takzvaná pasportizace. V Prostějově proběhla první vlna u sedmi budov.

Prostějov: Město bude pokračovat v pasportizaci svých budov
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Pasportizaci mají za sebou městské budovy v ulici E. Králíka, Brněnská, Šárka a v ulici Olomoucká. Vedení města takto dostalo odpovědi na otázky, zda se případná investice do těchto budov vyplatí či nikoli.

„Vybírali jsme z osmnáctky domů navrhovaných pracovní skupinou ve spolupráci s Domovní správou Prostějov, s.r.o. a Odborem správy a údržby majetku města. Jednalo se o první krok, který přinesl jasné odpovědi. Proto budeme v další pasportizaci pokračovat. Jde o jakýsi návod jak správně a smysluplně investovat a nevydávat finance zbytečně,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

Pasportizace mapuje stávající stav, posuzuje nutné opravy, provádí analýzu stávajících a očekávaných peněžních toků spojených s objektem, indikaci možné prodejní ceny, předloží návrh dalšího využití a harmonogram dalších kroků. Radní pokračovaní pasportizace odsouhlasili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…