Prostějov: Zastaralou kameru vystřídá nová technologie

14.06.2017 10:50

Nová technologie, nová kamera vystřídá již přežitou a nefunkční. Rada města Prostějova před pár dny schválila výměnu na exponovaném místě města.

Prostějov: Zastaralou kameru vystřídá nová technologie
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Změna se bude týkat zajištění provozu vadné kamery a přenosové trasy na místě Újezd – Petrské náměstí.

„Kamera sloužící Městské policii Prostějov je v současné době zastaralá a má vadnou přenosovou trasu (pozn. redakce: analogový mikrovlnný spoj). Pro zajištění kvalitního obrazu je třeba kameru vyměnit za plně digitální s vysokým rozlišením obrazu. Současný analogový spoj, včetně ovládání kamery, již nelze opravit a je proto nutná jeho výměna. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi frekventované místo s benzínovou čerpací stanicí a výjezdy z města, je monitoring této lokality nutný,“ uvedla primátorka města Prostějova Alena Rašková a připomenula, že v minulosti tato kamera dopomohla k objasnění několika trestných činů, přestupků a dopravních nehod. Je proto třeba, aby byl zabezpečený kvalitní monitoring veřejného prostranství a dohled nad veřejným pořádkem a dopravní situací uvedeného místa.

Předpokládaný termín realizace zakázky je 1.7. 2017, částka na pořízení se v hrubém odhadu pohybuje ve výši 180 tisíc korun. V rámci soutěže na realizaci zakázky bude cena nižší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…