Prostějov: Město žádá o dotaci na další rozšíření cyklostezky v Žešově

30.07.2017 21:12

Vedení města využije dotační výzvu ministerstva a podá žádost o dotační peníze. Postup již radní schválili a odsouhlasili rozšíření projektového záměru.

Prostějov: Město žádá o dotaci na další rozšíření cyklostezky v Žešově
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Již jednou radní schválili projektový námět „Cyklistická stezka Žešov IV. etapa“ a přípravu a podání žádosti o dotaci na realizaci projektu ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Ten ale výzvu oproti předpokladům nakonec nevyhlásil. Šance nastává opět nyní.

„V současné době je Ministerstvem pro místní rozvoj České republiky vyhlášena 72. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu (dále jen IROP ) „Cyklodoprava II“, v rámci které je finančně podporována výstavba cyklistických stezek. Výše dotace činí celkem devadesát procent z celkových způsobilých výdajů. Žádosti o dotace přijímají do 7. 9. 2017,“ vysvětlil první náměstek primátorky Zdeněk Fišer s tím, že žádost o dotaci bude podána na výstavbu IV. a V. etapy cyklistické stezky do Žešova.

„Výstavba V. etapy cyklostezky byla právě dokončena (stavební práce byly zahájeny v březnu letošního roku, kolaudace se předpokládá do konce srpna). Projekty podporované z IROP mohou být více etapové. Uznatelnost výdajů je stanovena od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2020, výdaje na vybudování V. etapy cyklostezky tak lze, z pohledu časové uznatelnosti výdajů projektu, zahrnout do projektové žádosti,“ doplnil náměstek Fišer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Proběhne jarní deratizace

13:37 Vsetín: Proběhne jarní deratizace

Ve dnech 20. května, 27. května a 3. června bude specializovaná firma provádět pravidelnou deratizac…