Prostějov: Regenerace části areálu panelového sídliště Brněnská

28.08.2017 17:36

Druhá část revitalizace je hotova. Stavební technika opustila sídliště a v novém jsou jak povrchy komunikací, tak i parkovací místa, chodníky včetně zelených ploch.

Prostějov: Regenerace části areálu panelového sídliště Brněnská
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

"Práce si vyžádaly náklady ve výši zhruba 14 milionů korun, a to včetně projektové dokumentace. Nyní je třeba ještě vysadit zeleň. Tyto práce budou probíhat až do října tohoto roku,“ uvedl  náměstek primátorky Pavel Smetana. Jak doplnil, regenerací prošla plocha o rozměru přes 7000 m2, z toho komunikace –  více než 2000 m2, parkovací stání – cca 1300 m2, chodníky – přibližně 2000 m2 a zelené plochy –  bezmála 1800 m2.

„Revitalizace této lokality přinesla, mimo jiné, více míst pro parkování.  Původně zde bylo k dispozici pětapadesát legálních parkovacích míst. Nyní mohou motoristé využívat o sedmasedmdesát míst více. Regenerace zlegalizovala parkování v zeleni nebo v zákazech stání a zlepšila průjezdnost územím,“ dodal náměstek pro dopravu Pavel Smetana.

Práce na druhé části „Regenerace panelového sídliště Brněnská, ulice Tylova, úsek Tetín - Okružní“ probíhaly od 22.5. 2017  do 28. 8. 2017. Zhotovitelem byla firma STRABAG a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…