Prostějov: Rekonstrukce komunikace v Žešově se blíží

12.07.2016 15:59

Radní před časem schválili finance na projektovou dokumentaci nutnou pro rekonstrukci komunikace v Žešově.

Prostějov: Rekonstrukce komunikace v Žešově se blíží
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Nevyhovující silnice v Žešově se má změnit na komunikaci s novým povrchem. O její rekonstrukci bylo rozhodnuto odsouhlasením financí na projekt. Ten už byl v minulosti jednou vypracován, ale pro značnou finanční náročnost nebyl zrealizován.

„Silnice je nejen ve špatném stavu, ale navíc nemá žádnou dešťovou kanalizaci. Voda za dešťů teče po jejím povrchu. Projekt, který byl před více jak deseti lety či patnácti lety pro opravu vytvořen, už dnes nesplňuje požadované normy a byl příliš drahý,“ uvedl první náměstek primátorky Zdeněk Fišer.  Finanční prostředky, které radní odsouhlasili, jsou konkrétně určeny na provedení projektové dokumentace pro územní a stavební řízení a pro provedení stavby. Pustí se do ní společnost Laboro ateliér s.r.o. z Chocně.

„Tato dokumentace musí být hotova ještě v tomto roce a bude nás stát zhruba 464 tisíc korun, včetně DPH,“ uvedl Zdeněk Fišer. Jak doplnil, následujícím krokem vedoucím k opravě komunikace bude vypracování projektové dokumentace ve stupni pro provádění stavby v celkové ceně cca 102 tisíc korun včetně DPH. Ta má vzniknout v roce 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

11:17 Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

Město Hodonín přispěje také ve školním roce 2024/2025 rodičům budoucích prvňáčků z hodonínských zákl…