Rada města Brna schválila navýšení dotace pro Národní divadlo Brno

24.08.2018 13:50

Rada města Brna schválila Národnímu divadlu Brno navýšení neinvestičního příspěvku ve výši 7 100 992,62 Kč na pokrytí ztrát zapříčiněných dlouhotrvající rekonstrukcí Janáčkova divadla.

Rada města Brna schválila navýšení dotace pro Národní divadlo Brno
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

I přes maximální úsilí se vedení Národního divadla dostalo během rekonstrukce Janáčkova divadla za rok 2017 do ztráty 27 519 608,94 Kč. Do částky se promítly větší náklady související s využíváním náhradních prostor, jako např. nájemné budov nebo nájem zařízení a technologií.

„S ředitelem Martinem Glaserem bylo dohodnuto, že po dobu rekonstrukce budovy Janáčkova divadla zachovají provoz operního i baletního souboru, aby se minimalizovaly ztráty, s tím, že po vyčíslení město tyto finanční ztráty pokryje,“ uvedl náměstek primátora pro kulturu Matěj Hollan.

V průběhu loňského roku již získalo Národní divadlo Brno od svého zřizovatele neinvestiční příspěvek ve výši 18 959 000 Kč. Z vlastní činnosti organizace kompenzovala negativní dopady rekonstrukce částkou asi 1,5 milionu Kč.

Dle původního plánu měla být celá rekonstrukce budovy dokončena v září 2018. V průběhu provádění díla došlo k rozdělení stavby na 3 etapy, přičemž s předáním poslední části díla se aktuálně počítá nejpozději k 30. 9. 2019.

Navýšení neinvestiční dotace musí schválit také Zastupitelstvo města Brna, které zasedá 4. září 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.