Radní Hadrava byl zvolen předsedou Nadačního fondu Bezpečná Praha

14.03.2018 10:03

Libor Hadrava, pražský radní pro bezpečnost a prevenci kriminality, bude i v dalším období stát v čele Nadačního fondu Bezpečná Praha. Ten byl zřízen na podporu příslušníkům Integrovaného záchranného systému v hlavním městě Praze a strážníkům Městské policie hlavního města Prahy, kteří při výkonu služby utrpěli újmu na zdraví, případně jejich pozůstalým.

Radní Hadrava byl zvolen předsedou Nadačního fondu Bezpečná Praha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zastupitel ANO na pražském magistrátu Libor Hadrava

„Upřímně mě těší důvěra, kterou jsem tímto obdržel. Projekt Bezpečná Praha považuji za jeden z nejdůležitějších, jemuž se věnuji a o jehož další pokračování jsem se kategoricky zasazoval. Jako bývalý profesionál jsem totiž velmi dobře obeznámen s důsledky, které profese záchranáře, hasiče či policisty s sebou někdy nese, a jak výrazný, neřku-li osudový, dopad může mít na samotné příslušníky záchranných jednotek, ale i jejich rodiny a blízké,“ uvedl Libor Hadrava, který předsednictví fondu vykonává bez nároku na finanční odměnu.

Společně s pražským radním byly dnes Správní radou fondu ve svých funkcích rovněž potvrzeni jeho stávající místopředsedové, ředitel MP Praha Eduard Šuster a pražský lékař, docent Bohuslav Svoboda.

Právě současnému vedení se po řadě nenaplněných pokusů z minulosti podařilo rozběhnout novou etapu nadačního fondu Bezpečná Praha, odsouhlasit změny zakládací listiny, stanovit mu nové vnitřní předpisy a rovněž tak umožnit nové personální obsazení jeho orgánů. Do té doby dlouhodobě stagnující projekt tak mohl začít opětně plnit svou původní a důležitou funkci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…