Raritní trofeje k vidění v jihlavské radnici

05.05.2016 15:18

V gotickém sále jihlavské radnice probíhá tradiční chovatelská přehlídka trofejí. Kromě téměř 500 kusů trofejí uplynulého mysliveckého roku se návštěvníci mohou dozvědět informace o sokolnictví, lovu zvěře, mysliveckých tradicích, myslivecké kynologii a péči o zvěř.

Raritní trofeje k vidění v jihlavské radnici
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Přehlídka je doplněna výstavou portrétů loveckých psů a ukázkami řezbářské práce. Na přehlídce je stálý odborný dozor, který se návštěvníkům v případě jakýchkoliv dotazů věnuje.

„K vidění je letos řada raritních trofejí srnčí zvěře. Platí to jak pro trofeje silných kusů, tak například pro parůžky neobvykle narostlé či mechanicky poškozené. Upozornit můžeme i na parohy jelenů a daňků, medailové trofeje muflonů, lišek a jezevců,“ uvádí Milan Slavinger z oddělení lesního hospodářství a myslivosti Magistrátu města Jihlavy, které přehlídku ve spolupráci s Okresním mysliveckým spolkem Jihlava každoročně organizuje.

Výstava v gotickém sále je přístupná denně do pondělí 9. května, vstup je volný.

Přehlídka je doplněna výstavou fotografií zvěře od členů Klubu fotografů přírody při ČMMJ, která je do 19. května umístěna ve vstupním prostoru do radnice z Masarykova náměstí.

Ve správním obvodu Magistrátu města Jihlavy je schváleno 74 honiteb, z celkového množství 74 honiteb je 65 společenstevních a 9 honiteb vlastních. Celková výměra honiteb je 81.060 ha. Z toho je zemědělských pozemků 51.126 ha, lesních pozemků 26.313 ha, vodních ploch 990 ha a ostatních pozemků 2.631 ha. Průměrná výměra honiteb činí 1.095 ha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…