Revitalizace na východě hlavního města pokračuje

06.04.2017 12:13

Město pokračuje v revitalizaci území, která byla v uplynulém období poškozena přemnoženou černou zvěří. Lesopark Vinice i park U Čeňku procházejí intenzivní obnovou. Současně probíhá prořezávka zarostlých pozemků, které skýtají černé zvěři ideální kryt.

Revitalizace na východě hlavního města pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„K celkovému zklidnění vzniklé situace na východě Prahy, kde byl zaznamenán zvýšený výskyt divočáků, došlo díky soustředěnému úsilí a koordinovanému postupu Magistrátu hlavního města Prahy, úřadů dotčených městských částí a Lesů hlavního města Prahy. Do té doby pasivní myslivecký spolek snad svoji činnost zlepší, aby se v budoucnu tato situace neopakovala,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Lidé by měli i nadále při procházkách a venčení domácích zvířat v území mezi Prahou 14, Běchovicemi a Horními a Dolními Počernicemi dodržovat některá základní bezpečnostní pravidla. Především by neměli, pokud to není nutné, vstupovat do nepřehledných a neprostupných porostů, které zvířata využívají ke svému úkrytu. Psi by pak měli být pod stálým dohledem a vlivem, nejlépe na vodítku. Tato doporučení by měla minimalizovat riziko střetu mezi návštěvníky této lokality a volně žijícími živočichy včetně divokých prasat.

„Co se týče obnovy zeleně, bude město i nadále pokračovat v úpravě poškozených luk, dosévání travním semenem, prořezávání zarostlých pozemků a současně se budou opravovat lesnické oplocenky. Finalizace dokončení parku U Čeňku by neměla být ohrožena,“ doplnila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

22:05 Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

Prostor za „hokejkou“ čekají velké změny, na místě asfaltové plochy poblíž sociálně terapeutických d…