Hlavní město podporuje kampaň neziskové organizace Bezobalu

05.04.2017 16:53

V ulicích Prahy i dalších českých měst se bude do 19. května konat kampaň neziskové organizace Bezobalu, která má upozornit na velké množství komunálního odpadu produkovaného českými domácnostmi a zároveň nabídne možnosti, jak tomu předcházet. Svou záštitu udělila kampani radní hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí Jana Plamínková.

Hlavní město podporuje kampaň neziskové organizace Bezobalu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Protagonisty kampaně budou „lidé obaloví“ – statické i pohyblivé artefakty, které budou k vidění v pražských ulicích i na internetu. Každý z nich bude oblečen do 3 kilogramů svých odpadků, což představuje množství odpadu produkovaného jedním obyvatelem České republiky za tři dny. Průměrná česká rodina ho ročně vyprodukuje 1,2 tuny a jeho zásadní složkou jsou právě jednorázové obaly.

„Záštitu pro tuto osvětovou akci jsem udělila ráda. Lidé si budou moci představit, kolik odpadu vyprodukují. Všichni se musíme snažit minimalizovat odpad a doufám, že toto připomenutí bude Pražany motivovat k jejich zapojení se do separování domácího odpadu a třídění vůbec,“ doplnila radní Jana Plamínková.

Připravovaná kampaň je další fází dlouhodobého projektu, který veřejnosti rozšiřuje spotřebitelský obzor, a nabízí šetrnou alternativu ke konvenčnímu nákupu. V jeho rámci proběhne i crowdfundingová sbírka na plnohodnotný obchod se širokým sortimentem, který bude zároveň školicím střediskem pro laickou veřejnost i pro zájemce o otevření bezodpadových prodejen v regionech ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…