Rokycany: Euroklíč opět zdarma

29.11.2015 21:16

K projektu Euroklíč se město Rokycany přihlásilo již v roce 2007. Následovalo osazování prvních míst eurozámky a euroklíče si mohli potřební lidé vyzvednout zdarma na sociálním a zdravotní odboru Městského úřadu v Rokycanech. Po vyčerpání zásob nastalo několikaleté období, kdy euroklíč bylo možné pouze zakoupit.

Rokycany: Euroklíč opět zdarma
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Nyní, ve spolupráci s Regionálním pracovištěm Národní rady zdravotně postižených ČR pro Plzeňský kraj získal Městský úřad v Rokycanech, odbor sociální a zdravotní opět 50 euroklíčů zdarma k distribuci. Euroklíče umožňují rychlou a důstojnou dostupnost veřejných sociálních zařízení a technických kompenzačních pomůcek (výtahů a schodišťových plošin). Přijít požádat o euroklíč zdarma mohou držitelé průkazek TP, ZTP a ZTP/P, diabetici, stomici, onkologičtí pacienti, lidé trpící roztroušenou sklerózou, Parkinsonovou chorobou a nespecifickými střevními záněty (Crohnovou chorobou nebo ulcerózní kolitidou). Obdrží zároveň aktualizovanou brožurku Průvodce po místech v ČR osazených eurozámky.

Více informací u pracovníků sociálního a zdravotního odboru na tel. 371706262 nebo 264.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.