Rožnov pod Radhoštěm: Na sídlišti 1. máje pokračuje revitalizace zeleně

14.03.2022 12:03 | Tisková zpráva

V polovině března budou zahájeny práce na druhé etapě revitalizace zeleně na sídlišti 1. máje. Na podzim loňského roku proběhly veškeré arboristické práce.

Rožnov pod Radhoštěm: Na sídlišti 1. máje pokračuje revitalizace zeleně
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Jednalo se o kácení stromů, odstraňování keřů nebo zdravotní ořezy vybraných dřevin. Na jaře letošního roku proběhne výsadba nových stromů a doplnění keřových skupin. Celková finanční náročnost projektu činí cca 3 400 000 Kč, přičemž 85 % z této částky je hrazeno z dotace z Operačního programu Životní prostředí.

Na podzim loňského roku bylo v rámci arboristických prací odstraněno ze zdravotních důvodů nebo kvůli kolizím se sítěmi 46 ks stromů a také některé skupiny keřů. Součástí těchto prací bylo také provedení výchovných a zdravotních řezů vybraných dřevin. V polovině března letošního roku započne realizace výsadby stromů v celkovém počtu 107 kusů a doplněny budou také keře formou živých plotů v ploše 356 m2.

Po provedení všech výsadeb bude pokračovat následná péče. Ta spočívá především v pravidelné zálivce, odplevelování a kontrole kotvení stromů s převázáním úvazku dle potřeby.

„Sídliště 1. máje bylo vytipováno k revitalizaci kvůli stáří zeleně, kterému odpovídal zdravotní stav některých dřevin. Bohužel jsme navazovali také na kácení, které proběhlo na tomto sídlišti již dříve z důvodu rozsáhlé rekonstrukce plynovodu. Ošetřením, které proběhlo na podzim a aktuálními dosadbami bude zvýšena provozní bezpečnost, funkce rekreační a estetická, ale také funkce ekologická,“ dodala místostarostka Kristýna Kosová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

7:17 Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

Mezi tradiční akce, pořádané v našem městě, patří Rally Příbram, která se poprvé jela v roce 1979. M…