Rožnov pod Radhoštěm povolil zkrácení doby nočního klidu u vybraných akcí

27.04.2017 17:45

U vybraných kulturních akcí bude zkrácena doba trvání nočního klidu. Rozhodli o tom zastupitelé města na základě obecně závazné vyhlášky, ve které je stanovena kterých akcí a v jakém rozsahu se zkrácení doby nočního klidu týká. Vyhláška bude zveřejněna na úřední desce města a v platnost vstoupí patnáct dnů po vyvěšení.

Rožnov pod Radhoštěm povolil zkrácení doby nočního klidu u vybraných akcí
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Folklor fusion festival, Motoparty nebo Rožnovské slavnosti. To je jen část akcí, u kterých bude v letošním roce posunuta doba nočního klidu. „Standardně trvá noční klid od 22,00 do 06,00 hodin. Města mají možnost u výjimečných a společensky významných akcí tuto dobu nočního klidu zkrátit. Už v závěru roku jsme diskutovali s jejich pořadateli případný zájem o zkrácení doby nočního klidu. Na základě těchto žádostí a po projednání v kulturní komisi města a radou města jsme vytvořili seznam celkem šestnácti akcí, u kterých bude začátek doby nočního klidu posunut.

U některých na 23,00, u některých na půlnoc a u pěti pak na jednu hodinu ranní. Kratší dobu nočního klidu jsme již nepovolili,“ uvedla místostarostka Rožnova Kristýna Kosová.

Město také po skončení letošní letní sezony vyhodnotí význam vybraných akcí z hlediska atraktivity pro občany i návštěvníky města a samozřejmě zvládnutí jejich organizace a dopad na život v Rožnově. „A s těmito podklady pak budeme od podzimu pracovat na případné další obecně závazné vyhlášky, která bude platit v roce 2018,“ doplnila místostarostka Kosová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …