Rozpočet města Prostějova na rok 2019 odsouhlasen

09.12.2018 7:32

Původní návrh doznal navýšení v oblasti investičních akcí a opravách a údržbě stavební povahy.

Rozpočet města Prostějova na rok 2019 odsouhlasen
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Zastupitelé se v úterý (4. 12. 2018) sešli k projednávání rozpočtu města na rok 2019. Před předložením návrhu rozpočtu na jednání zastupitelů probíhala řada jednání a bylo nastoleno několik jeho variant. Kompletní návrh pak odsouhlasil Finanční výbor.

„Návrh rozpočtu kompletně projednala Rada města Prostějova dne 13. 11. 2018 a své usnesení radní doporučují zastupitelům ke schválení,“ zahájil projednávání nejdůležitějšího dokumentu města primátor Prostějova František Jura. Jednotlivé segmenty rozpočtu okomentoval vedoucí Finančního odboru Magistrátu města Prostějova Radim Carda. (O konkrétních číslech návrhu jsme před nedávnem informovali zde)

Před zahájením rozpravy předložil primátor města Prostějova František Jura svůj pozměňovací návrh k rozpočtu tak, jak jej projednával se všemi předsedy zastupitelských klubů.

„Navrhuji tyto změny – zařazení dalších 16ti investičních akcí a oprav stavební povahy v celkové částce 11,26 milionů korun. Jedná se o investiční akce, kterých je celkem 6 a dále 10 akcí zacílených na opravy a údržbu stavební povahy, které se dotknou mateřských a základních škol.“

Rozpočet města Prostějova pro rok 2019, včetně pozměňovacího návrhu primátora Františka Jury, byl schválen.

„Jsem velmi rád, že pro nejdůležitější dokument samosprávy hlasovali členové koalice i opozice. Dnešnímu hlasování předcházela řada mých schůzek s předsedy všech zastupitelských klubů. Nakonec jsme nad plánem hospodaření našli společnou řeč a já si toho moc vážím. Děkuji také bývalé radě města, rozpočtovému výboru, zaměstnancům magistrátu a dalším lidem, kteří se na přípravě dokumentu podíleli. Odvedli kus dobré práce, na kterou chceme navázat,“ uzavřel primátor města Prostějova František Jura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

18:09 Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě