Rychnov nad Kněžnou: Na guláš a na pivo do Bolehošti

26.07.2018 19:09

Ti nejlepší kuchaři gulášů si dají dostaveníčko v sobotu 11. srpna od 12 hodin v Bolehošti na Rychnovsku. Už po osmé připravila zdejší obec soutěže ve vaření gulášů.

Rychnov nad Kněžnou: Na guláš a na pivo do Bolehošti
Foto: podkrkonosi.cz
Popisek: Rychnov nad Kněžnou

Přehlídka tradičního českého pokrmu zde patří mezi ty největší v česku. Nikde jinde než v Bolehošti se nepřipravují guláše z tolika druhů masa a v takovém množství. Bolehošťské slavnosti jsou svou rozmanitou nabídkou již vyhlášené. Ochutnat můžete guláše hovězí, vepřové, jelení, kančí, maďarské, se zelím, s fazolemi, s bramborami či na pivě. Fantazii a kuchařskému umění se meze nekladou.

Kuchaři připravují své guláše obvykle v kotlících, v kotlích, polních kuchyních, případně i ve velkých hrncích. Každý přihlášený tým prezentuje svůj nejlepší guláš, a jestli ho chce mít odleželý, smí si ho připravit i den předem. Za svůj technologický postup, druh masa, koření a další ingredience si ručí sám. Je pouze na kuchařích, co předvedou a jak svůj guláš připraví. Jejich výsledek následně hodnotí sami návštěvníci, kdy každý může přidělit svůj hlas jednomu guláši. Své místo v soutěžích má i odborná porota složená z vyhlášených gastronomických odborníků. Ta hodnotí především chuť, vůni, konzistenci, maso a barvu. Za úkol má vybrat ten nejzdařilejší guláš. Soutěžní družstva se pak mohou těšit na zajímavé a hodnotné ceny nejen od partnerů této akce, ale i originální upomínkové předměty připravené na tyto slavnosti. Hlavní „trofejí“ bude opět keramická soška kuchaře pro nejlepší tým vyhodnocený odbornou porotou. V průběhu slavností však probíhají i další soutěže o zajímavé ceny, jako např. o nejvtipnější stánek nebo pivní soutěže družstev.

Na počátku byly Gulášové slavnosti v Bolehošti jen venkovskou zábavou pro pobavení místních. Za několik málo let se ovšem rozrostly v regionální akci, na kterou loni zamířilo téměř dva tisíce návštěvníků nejen z Královéhradeckého kraje, ale i ze vzdálených regionů naši republiky. Pořadatelé se každý rok připravují na větší zájem návštěvníků i soutěžních družstev. V letošním roce tak bude opět více gulášů a také větší nabídka pivních moků od malých i významných českých pivovarů.

A jestli dáváte přednost raději palačinkám, bramborákům, či grilovaným masům před guláši nebo nahradíte pivo moravským vínkem a medovinou, nevadí. Nabídka zdejších pokrmů i nápojů bude opravdu bohatá. Pamatováno je i na děti. Ty se budou moci využít zábavný park, malování, dočasné tetování aj. Návštěvníky čeká i skvělý hudební zážitek. Odpoledne s kapelou RYTMIK z vysočiny a ze stejného regionu večer dorazí i rocková parta ROCK FAKTOR. Poprvé bude použita i velkoplošná LED projekce a slavnosti bude doprovázet moderátor posledních ročníků Honza Dušek.

Nechte se pozvat na Gulášové slavnosti do Bolehoště.
Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

7:17 Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

Koupaliště v areálu Maškovy zahrady se začalo chystat na devátou sezónu. Pokud půjde vše podle plánu…