Sdružení historických sídel jednalo v Pelhřimově

20.02.2017 10:50

Pelhřimov hostil minulé uterý zasedání krajské sekce Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS). Sekce SHS ČMS pro Kraj Vysočina má 21 členů, kteří jsou střídavě pořadateli jednotlivých zasedání. Úterní setkání v Pelhřimově probíhalo v zasedací místnosti městského úřadu na Pražské ulici, kde přivítali účastníky místostarostové města Pelhřimova Ladislav Med a Josef Koch.

Sdružení historických sídel jednalo v Pelhřimově
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Ti je mimo jiné pozvali na prohlídku kaple sv. Kříže, která byla loni přihlášena do soutěže Památka roku, a seznámili je s péčí o městskou památkovou rezervaci a obecně o památky v Pelhřimově. Předseda sdružení Libor Honzárek (místostarosta Havlíčkova Brodu) v té souvislosti řekl, že Pelhřimov patří mezi jeho oblíbená města a pochválil jak zdařilou rekonstrukci kaple sv. Kříže, tak i celkovou malebnost městské památkové rezervace.

Po ukončení hlavního programu jednání pak proběhla podrobnější prezentace města Pelhřimova, škol a firem, které tu fungují, ale i historie města, hovořilo se také o soutěži Památka roku a dalších záležitostech.

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska je organizací sdružující především historické obce nebo jejich části, na jejichž území jsou zachovány významné kulturní hodnoty, zejména nemovité památky. Mezi jeho nejvýznamnější aktivity patří péče o program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón, dále organizuje jako hlavní gestor v ČR Dny evropského dědictví, akci Brány památek dokořán, pořádá odborné semináře a konference atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…