Semily: Město letos investuje osm milionů do rekonstrukce komunikací

26.02.2017 15:52

Město Semily připravuje na letošní rok zásadní rekonstrukci tří ulic v lokalitě Nad Špejcharem. Jedná se o druhou část ulice Wolkerova, jejíž první část již byla zrekonstruována.

Semily: Město letos investuje osm milionů do rekonstrukce komunikací
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Město Semily připravuje na letošní rok zásadní rekonstrukci tří ulic v lokalitě Nad Špejcharem. Jedná se o druhou část ulice Wolkerova, jejíž první část byla zrekonstruována v letech 2015 a 2016, ulice Ivana Olbrachta a Kpt. Jaroše. Ve všech zmíněných ulicích dojde před rekonstrukcí komunikace k obnově vodovodu, kanalizace a vedení ČEZ, v případě ulic Ivana Olbrachta a Wolkerovy dokonce i plynového vedení. Celou akci odsoutěžilo VHS Turnov, které bude celou akci koordinovat a dozorovat. Celkový finanční náklad na rekonstrukci komunikací vč. veřejného osvětlení ve zmíněných ulicích je cca 7 mil. Kč.

Rekonstrukce chodníků v ulici Slunečná - V roce 2017 nebo nejpozději 2018 je v plánu i ulice Slunečná, jejíž povrch komunikace je zánovní ale dojde zde také k rekonstrukci vedení ČEZ v chodnících, které jsou zde v katastrofálním stavu.

Rekonstrukce Družstevní ulice – V návaznosti na rekonstrukci vodovodu je plánována obnova povrchu v celé šíři. Realizaci nového asfaltu ovlivňuje nejen výstavba vodovodu, ale i termín objížďky při výstavbě okružních křižovatek. Nejpozději však dojde k opravě v roce 2018.

Rekonstrukce povrchů v ulici Antala Staška - V roce 2017 proběhne také obnova povrchu komunikace a chodníků v ulici Antala Staška po loňské rekonstrukci plynového vedení a letošní plánované rekonstrukci vodovodu a kanalizace. Předpokládaný náklad činí cca 1 mil Kč.

Všechny rekonstrukce sítí jsou úmyslně městem Semily sdružovány tak, aby byl nový vždy nejen povrch ale i inženýrské sítě pod ním, čímž se výrazně prodlužuje budoucí životnost komunikací a navíc jsou od jednotlivých správců sítí vybírány příspěvky na obnovu povrchu což opět šetří peníze z rozpočtu města Semily.

Ing. Vladimír Bělonohý, vedoucí odboru rozvoje a správy majetku. "Opravy zmíněných komunikací s sebou pochopitelně přinesou drobná dopravní omezení, za které se již nyní občanům našeho města omlouváme.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…