Sokolov: Partnerská města představuje dvojjazyčná českoněmecká brožura

27.10.2017 12:16

Představitelé Sokolova společně s přáteli z bavorského Schwandorfu, partnerského města, pokřtili novou publikaci mapující památky a další zajímavosti obou měst. Myšlenka se zrodila u německých sousedů, jako jeden z mnoha důkazů dlouholetého přátelství, které tato města pojí.

Sokolov: Partnerská města představuje dvojjazyčná českoněmecká brožura
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Dvojjazyčná publikace obsahuje fotografie a popis přírodních zajímavostí i památek. „Přátelství – to je slovo, které města Sokolov a Schwandorf spojuje,“ píše v úvodním slovu starosta Sokolova Jan Picka. „Navzdory jazykové hranici vznikl příkladný vztah, který již nechceme postrádat,“ píše kolega ze schwandorfské radnice Andreas Feller.

Slavnostní křest proběhl v obou městech. Nejprve ve Schwandorfu 25. října, v Sokolově pak den po té. Zúčastnili se oba starostové, místostarostky Ulrike Roidl a Renata Oulehlová, dále Sabine Brunner, Johannes Lohrer, Kristina Damajková a další zainteresované osoby. Mezi nimi za partnerské komise Ernst Schober, Robert Valenti a Antonín Lebeda, ředitel MDK Sokolov Ladislav Sedláček, vedoucí odboru školství Městského úřadu Sokolov Barbora Bardonová, nebo vedoucí Sokolovského infocentra Kamila Heráková.

V infocentrech ji dostanete zdarma

„V životě každého člověka je nejdůležitější zdraví a přátelství. Vážím si toho, které vzniklo mezi našimi městy a děkuji Vám,“ promluvila na sokolovském křtu místostarostka Renata Oulehlová. Její německá kolegyně odpověděla, „jsem hrdá na toto dlouholeté pouto a mám radost z díla, které vzniklo. Pracovalo na něm opravdu hodně lidí,“ a poděkovala přitom oběma představitelům komisí Ernstu Shoberovi a Antonínu Lebedovi.

Českoněmecká brožura bude k dispozici v městských infocentrech zdarma. Města je chtějí šířit dále v budovách úřadů a školách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…