Sokolov: Zastupitelé schválili Senior Expres a nové auto městské policii

20.09.2015 15:40

Zastupitelstvo města Sokolova na svém veřejném zasedání ve čtvrtek 17.9. schválilo záměr zřídit pětimístný městský mikrobus "Senior Expres", který bude za symbolickou cenu 15 korun za nástup do vozidla dopravovat seniory po celém území města k lékařům, za nákupy, příbuznými a podobně.

Sokolov: Zastupitelé schválili Senior Expres a nové auto městské policii
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Služba bude poskytována od 1.12. v pracovní dny od 7 do 15 hodin občanům města starším 70 let a zdravotně postiženým starším 18 let s průkazem ZTP nebo ZTP/P. Zájemci o tuto službu splňující uvedené podmínky obdrží od listopadu na odboru sociálních věcí průkaz Senior Expres. Požadavky na přepravu bude minimálně 2 pracovní dny předem telefonicky a prostřednictvím internetu přijímat a vozidlo bude provozovat Městská policie Sokolov.

Zastupitelé dále schválili společný školský obvod se Svatavou, 400 tisíc korun na nákup nového vozidla pro městskou policii, žádosti o dotace z vládního programu Podpora terénní práce v sociálně vyloučených lokalitách města v roce 2016 a z Evropské unie na regeneraci lesoparku pod rozhlednou Hard. Vyslovili také souhlas s darováním městské projektové dokumentace na přestavbu bývalé jídelny školy v Sokolovské ulici obecně prospěšné společnosti Denní centrum Mateřídouška, které zde zřizuje stacionář pro mentálně postižené. Schváleny byly radou navržené prodeje městských bytů, pozemků i poslední dosud neprodané provozovny v rámci "podnikatelských inkubátorů" v Trocnovské ulici.

Nejvyšší podíl představovavaly opět tzv. dopravní přestupky

Nesouhlasně se zastupitelé vyslovili k žádosti sdružení obcí Mikroregion Sokolov -východ o prominutí dluhu městu 0,9 milion korun, k žádosti o prominutí daňového nedoplatku TJ Baník ve výši 60 tisíc korun plus penále, k návrhu na bezúplatné převzetí části ulici Havlíčka Borovského od kraje a odložili žádost chráněných dílen Zdraposo o příspěvek 120 tisíc korun. Přijata byla zpráva právního odboru městského úřadu o stavu projednávaných přestupků v Sokolově. Nejvyšší podíl projednávaných přestupků (asi 68 %) představovavaly v posledním sledovaném roce opět tzv. dopravní přestupky, i když zde došlo oproti předchozímu sledovanému období k poklesu. Naopak k výraznému nárůstu dochází u přestupků proti majetku.

Podle rozborů hospodaření města za první pololetí letošního roku se dařilo naplňovat rozpočtované příjmy na 41 a výdaje na 35 procent s celkovým schodkem přes 5 milionů korun. Příjmy se neplní v oblasti dotací z důvodu jejich přesunů do 2. pololetí. Ve věci čtvrtmiliardové pokuty uložené městu Ředitelstvím Regionálního operačního programu Severozápad za údajné chyby v čerpání evropské dotace 120 milionů korun na opravu budovy zimního stadionu před 6 lety starosta Jan Picka informoval, že vedení města o věci intenzivně jedná s právníky, ministerstvem i ředitelstvím ROP a odvolání města k ministerstvu financí je stále otevřené a bez konkrétního výsledku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…