Společné vyjádření společnosti Baur Formschaumtechnik s. r. o. a města Vsetína

02.08.2014 11:43

Ve snaze o úplnou informovanost a předcházení dohadům, které by se mohly o přesunu výroby společnosti Baur Formschaumtechnik s. r. o. ze Vsetína do Valašského Meziříčí šířit, rozhodli se zástupci firmy a vsetínské radnice vydat oficiální společné stanovisko.

Společné vyjádření společnosti Baur Formschaumtechnik s. r. o. a města Vsetína
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Jediným důvodem postupného přesunu firmy Baur Formschaumtechnik s. r. o. do nedalekého Valašského Meziříčí je možnost dalšího dynamického růstu obchodních aktivit firmy.

Zajištění předpokládaného rozvoje bude náročné nejen po stránce výrobních a skladovacích kapacit, ale také souvisejícího celkového logistického zabezpečení.

Firma Baur Formschaumtechnik s. r. o. vyrábí komponenty pro automobilový průmysl z poly-uretanové pěny v pronajatém a jenom částečně vyhovujícím několikapatrovém objektu na Trávníkách ve Vsetíně bez možnosti rozšiřovaní výrobních prostor při současném dodržení výrobních podmínek na úrovni dnešní doby.

Vedení firmy se intenzivně snažilo dlouhodobě a v úzké spolupráci s vedením města Vsetína najít odpovídající volné stávající objekty, případně všem představám odpovídající pozemky ve Vsetíně a jeho okolí. Pro upřesnění - město Vsetín jednalo s firmou o možnosti zakoupení nebo případném pronájmu volných pozemků v průmyslových zónách na Bobrkách.

Zmiňované volné pozemky se po důkladné analýze všech potřeb firmy ukázaly pro firmou předpokládané rozšíření výroby nevhodnými.

V důsledku výše uvedeného dospěl Dr. David Spitzer, majitel a jednatel společnosti Baur Formschaumtechnik s. r. o., společně se zástupci vedení firmy k  jednoznačnému rozhodnutí využít možnosti odkoupit část výrobních, skladových prostor a pozemků v areálu společnosti SCHOTT Solar CR, k.s. ve Valašském Meziříčí, které svoji polohou a rozlohou odpovídají všem požadavkům na rozšíření a plně vyhovují i záměrům z hlediska dlouhodobé perspektivy Baur Formschaumtechnik s. r. o. Koupě se dnes ukazuje pro firmu Baur Formschaumtechnik s. r. o. významně efektivnější než případná výstavba haly „na zelené louce“ nebo pronájem různých objektů od třetích stran.

Na tomto místě je nutné zdůraznit, že vedení společnosti Baur Formschaumtechnik s. r. o. v žádném případě neplánuje žádné hromadné propouštění svých stávajících zaměstnanců pracujících ve Vsetíně a nabídne jim pracovní místa i po přesunu do Valašského Meziříčí.

Vedení společnosti navíc upozornilo na akutní problém v oblasti získávání nových pracovníků ve Vsetíně a okolí, což je vskutku nečekaný jev v regionu s tak vysokou nezaměstnaností.

Do konce roku 2015 předpokládá společnost Baur Formschaumtechnik s. r. o. současných 295 pracovních míst postupně rozšířit o dalších 65 v souvislosti s instalací nových výrobních strojů.

Přesun výroby společnosti Baur Formschaumtechnik s. r. o. do nových prostor bude postupný. Hlavní část přesunu by měla proběhnout v roce 2015, nejpozději však do konce roku 2016, kdy společnosti končí nájem ve stávajících prostorách na Trávníkách ve Vsetíně.

Zástupci města Vsetína a vedení firmy Baur Formschaumtechnik s. r. o. okrajově mluvili také o hypotetické možnosti dlouhodobého ponechání části výrobních kapacit ve Vsetíně, což však z technologického hlediska a vlastní organizace výroby není prakticky uskutečnitelné.

Společnost Baur Formschaumtechnik s. r. o. vysoce oceňuje dosavadní spolupráci s městem Vsetín, přičemž do budoucna je připravena se vsetínskou radnicí nadále úzce spolupracovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…