Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

18.04.2024 10:28 | Tisková zpráva

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatímco práce na dokončení finišují, město Vsetín se ve spolupráci s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje připravuje na zahájení druhé, té rozsáhlejší etapy přestavby přednádražního prostoru. Jejím předmětem je vybudování nové dopravní infrastruktury a autobusového nádraží v okolí právě dokončovaných staveb dopravního terminálu a parkovacího domu. Jde o práce, které s ohledem na technologické postupy nemohly být prováděny souběžně s přestavbou vlakového nádraží a musely tedy počkat na její dokončení.

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

V rámci první etapy přestavby přednádraží město v současné chvíli finišuje s pracemi na výstavbě podchodu pod Nádražní ulicí. Ten propojí podzemní parkoviště Smetanovy obchodní galerie s dopravním terminálem a dále pak naváže na podchod vybudovaný Správou železnic pod železnicí a nástupišti, který vyústí v zanádražním prostoru Na Lapači.

Na tuto etapu naváže etapa druhá. „Zahrnuje přestavbu Nádražní ulice v úseku od křížení s ulicí Svárov až po budovu polikliniky, před níž vyroste nová okružní křižovatka. Součástí bude také vybudování komunikace, která zajistí příjezd vozidel do parkovacích domu a výjezd z něj, a také nového autobusového nádraží. To se přesune ze stávajících prostor blíže vlakovému nádraží. Část autobusových stanovišť určených především pro příměstské spoje bude umístěna mezi parkovací dům a železnici, další část pak mezi železnici a dopravní terminál. Cestujícím se tak výrazně zjednoduší a zkrátí přestupy mezi autobusy a vlaky,“ informoval starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL) s tím, že pro autobusy městské hromadné dopravy poslouží nově zřízené zastávky přímo na Nádražní ulici.

Začátek této etapy přestavby přednádražního prostoru se blíží. „V následujících dnech podepíšeme smlouvu se zhotovitelem, který následně zahájí stavební práce. Jejich hlavní část potrvá až do konce roku 2025. Dalšího půl roku budou ještě pokračovat ty méně zásadní,“ sdělil starosta, který ubezpečil, že během budování dopravní infrastruktury v přednádraží, především pak okružní křižovatky před poliklinikou, nebude nikterak ohrožena dopravní obslužnost nedaleko vzdálené Vsetínské nemocnice.

Čilý stavební ruch mezitím pokračuje také v zanádražním prostoru. „Na počátku dubna jsme zbourali provizorní most přes mlýnský náhon v sousedství nového železničního podchodu U Křivačkárny a začneme tam stavět nový. Dále dokončujeme stavbu dalšího mostu přes náhon u sportovní haly a volejbalových kurtů Na Lapači. Správa železnic pak finišuje se stavbou nové přístupové komunikace do zanádražního prostoru směrem od okružní křižovatky u Kotova v Rokytnici. Ta by měla být hotová v květnu,“ přiblížil starosta Čunek.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …